Connect with us

Actualitat

Dissabte passat: La trobada de Biel Company amb Cospedal a la Colònia de Sant Jordi

Tot estava decidit, però faltava el vistiplau del PP de Balears: Rosa Estaràs repetirà per tercera vegada consecutiva com a eurodiputada

Es parla molt de les eleccions municipals i autonòmiques del maig de l’any que ve, però passen del tot desapercebudes les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran també el mateix dia, segurament l’últim diumenge de maig. Prenguin nota. Cap partit, excepte el PP, aconsegueix obtenir representació per Balears a Europa, entre altres coses perquè és una llista única per tot l’Estat i els representants de les illes van col·locats en llocs molt endarrerits. No obstant això per als populars el representant de les illes sol figurar en un numero amb garanties de prendre seient a Brussel·les. Per tot això, aquest cap de setmana passat s’ha produït una trobada a la Colònia de Sant Jordi que ha propiciat que el PP ja tingui definida a la seva candidata. Rosa Estaràs repetirà per tercera vegada consecutiva com a eurodiputada.

En el sud de Mallorca, devora la platja d’Es Trenc, es van reunir el president del PP, Biel Company, Rosa Estaràs en companyia de Marga Prohens i de la mateixa Maria Dolores de Cospedal. També estein presents els batles de Campos, Sebastià Sagreras, i el de Santanyí i vicepresident Llorenç Galmés. L’ex ministra de Defensa, gairebé amb tota seguretat serà la candidata a nivell estatal dels populars a Europa com a recompensa per haver donat suport a Pablo Casado a l’últim congrés amb l’objectiu d’enderrocar a Soraya de Sáenz de Santamaría. Com hem dit abans, en ser una llista única en tot l’Estat la candidata té el poder de col·locar als representants dels diferents territoris en llocs de sortida. D’aquí la importància de la trobada de dissabte passat amb Cospedal.

Tot estava decidit, però faltava el vistiplau del PP de Balears. Un beneplàcit que estava assegurat a favor d’Estaràs, entre altres coses perquè la exvicepresidenta del Govern en temps de Jaume Matas va jugar un paper clau a l’hora de retirar del poder en el PP de Balears a José Ramón Bauzá i propiciar l’arribada de Company com a nou líder del partit conservador a les Illes. Els favors en política, igual que en la vida, es paguen. Company va donar el seu vistiplau, lògicament.

D’aquesta forma, Estaràs es convertirà en la política més longeva amb càrrec públic de les illes, superant a la mateixa María Salom i els seus 25 anys de sou públic. Recordem que Estaràs va començar amb menys de 30 sent consellera del Govern de Gabriel Cañellas i des de llavors ha encadenat, un darrere l’altre, càrrecs públics com a consellera, diputada, vicepresidenta del Govern, portaveu parlamentària i eurodiputada. Va començar l’any 1991 sent directora general de Relacions Institucionals del Govern i des de llavors ha ocupat càrrec darrera càrrec de forma ininterrompuda, entre ells el de tinent de batlia d’Urbanisme del seu poble natal, Valldemossa.

Ara, després de l’acord d’aquest cap de setmana passat a la Colònia de Sant Jordi té pràcticament assegurat seguir cinc anys més com a eurodiputada a Brussel·les. Un rècord que està a l’abast de molt pocs i que, després de la destitució de María Salom al capdavant de la Delegació del govern de l’Estat, Estaràs ja no té a ningú que li pugui fer ombra en aquest sentit. La seva pupil·la més avançada que està seguint aquesta mateixa senda és la senadora felanitxera Catalina Soler.

Són tendència