Connect with us

Comunitat

Només el 9 % dels hotels de Balears ofereix habitacions per a turistes amb discapacitat

La Fundació ONCE ha demanat al sector turístic de les Illes que millori l’accessibilitat de les seves instal·lacions

La Fundació ONCE ha exigit al sector turístic de Balears que millori l’accessibilitat de les seves instal·lacions ja que, per exemple, el 9 % dels hotels (21 dels 233 que han analitzat) ofereix habitacions per a turistes amb discapacitat i el 24,4 % (57) són aptes per a cadires de rodes.

Després d’analitzar l’accessibilitat de 233 hotels, 560 restaurants, 8 oficines de turisme i 15 platges de Balears, l’entitat ha exigit al sector turístic de les illes en un comunicat que millori les seves instal·lacions perquè les persones amb discapacitat puguin accedir plenament als serveis oferts.

Dels 560 restaurants analitzats en tres zones diferents, encara que el 42 % s’anuncia en pàgines web com a aptes per a discapacitats, cap dels empleats compta amb formació per atendre a persones amb necessitats especials i solament el 25 % dels establiments té condícies adaptades.

De les 15 platges observades, 11 tenen accés per a persones discapacitades i el 67 % compten amb personal format en accessibilitat.

Dels 560 restaurants analitzats en tres zones diferents, encara que el 42 % s’anuncia en pàgines web com a aptes per a discapacitats, cap dels empleats compta amb formació per atendre a persones amb necessitats especials

L’estudi indica que els turistes amb discapacitat gasten uns 813 euros de mitjana per persona en els seus últims viatges realitzats i els viatgers sense necessitats desemborsen prop de 637 euros per viatge, la qual cosa suposa un 30 % menys.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *