Connect with us

Comunitat

La destrucció no s’atura, segons el GOB

Els entorns de més privilegiats – i la Serra de Tramuntana, entre els que més – tornen a estar sotmeses a una gran pressió urbanística, segons els ecologistes

Mallorca torna a viure un nou boom de la construcció, segons el GOB. Per els ecologistes, els entorns de l’illa més privilegiats – i la Serra de Tramuntana, entre els que més – tornen a estar sotmeses a una gran pressió urbanística. En un comunicat, el GOB assenyala “hem vist consolidar-se la destrossa de Canyamel amb el Park Hyatt, Deià perd la seva fesomia amb el projecte Petit Deia de Mar Capital i Andratx envesteix a Cala Llamp un complex de luxe, el New Follies”.

La destrucció no s’atura. El GOB posa de manifest que “ls cartells que anuncien noves obres tornen a aflorar per tot Mallorca, sense que vegem cap iniciativa per frenar-ho. I en paral·lel, el sòl rústic viu una explosió urbanística mai vista: 500 llicències només l’any 2017, sense comptar les construccions il·legals. Molta d’aquesta obra nova està vinculada a la gran demanda de lloguer vacacional o, en el cas de les urbanitzacions, al turisme de luxe residencial”.

“El Consell no ha fet pràcticament res per modificar el PTM i aturar aquest creixement. Creiem que havíem superat aquest estadi; desgraciadament, veim com l’esquerra, al poder, torna a deixar el destí de Mallorca en mans del desenvolupisme”, diu el comunicat del GOB.

Els ecologistes exigeixen un canvi radical que “posi fre a aquestes dinàmiques destructores. Cal revisar aquestes bosses de sòl que els planejaments, en molts casos obsolets, continuen mantenint, perquè sinó, projectes com aquest, el New Follies d’Andratx, esdevendran un degoteig, especialment a la Serra de Tramuntana, un dels nostres més preuats espais naturals protegits, declarada Paratge Natural i Patrimoni de la Humanitat”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *