Connect with us

Comunitat

Robatori de pel·lícula en el Castell d’Alaró

S’ha detingut a 10 persones relacionades amb els fets

La Guàrdia Civil ha procedit en el marc de l’Operació Castlewing, a la detenció de 10 persones, 5 d’elles com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i 5 com a presumptes autors d’un delicte d’encobriment.

El passat dia 23 d’abril es va cometre un robatori amb violència i intimidació en un habitatge de la zona aïllada del Castell d’Alaró, resultant víctimes de caràcter lleu dues persones d’edat avançada, aconseguint sostreure una caixa forta que contenia al voltant de cinquanta mil euros. Les víctimes van haver de ser ateses pels serveis sanitaris per l’estat de xoc produït per la violència del fet i per la situació de superioritat dels autors.

Arran d’això, la Guàrdia Civil d’Inca va obrir una recerca, que ha esclarit les circumstàncies del delicte. La nit del fet, tres d’ells abillats amb passamuntanyes van accedir a l’habitatge després de fracturar la porta. Una vegada dins van immobilitzar a les dues víctimes i les van intimidar amb armes blanques. Mentrestant altres dues persones realitzaven labors de vigilància en l’exterior.

Igualment es va procedir a la detenció d’altres quatre persones per la comissió dels delictes d’encobriment, per l’auxili als autors en el desviament de part dels doblers robats, duent a terme transferències a través d’empreses d’enviament de doblers, de cap al Marroc.

Els autors van actuar sota un pla preconcebut i comptaven amb informació detallada de l’objectiu que va fer sospitar als investigadors l’existència d’una persona vinculada o que va poder estar-ho, en el restaurant que les víctimes regentaven. Tot això va desencadenar en la detenció d’un cooperador necessari, qui va facilitar les dades al cap de la banda. Les detencions es van dur a terme de manera escalonada entre el 5 de maig i el 20 de juliol, els detinguts amb edats compreses entre els 21 i els 29 anys d’edat, són d’origen magrebí vuit d’ells, un ciutadà polonès i un altre alemany, domiciliats a la zona de s’Arenal de Palma i d’Inca, tots ells amb ampli historial delictiu. Alguns d’aquests prenien moltes precaucions per no ser descoberts, arribant un dels autors materials a utilitzar tres línies diferents de telèfon en un termini de dos mesos. Després de passar a disposició judicial, cinc autors materials del fet van ingressar a la presó.

S’ha comprovat la despesa d’una enorme quantitat de doblers en oci, roba i joc, arribant a gastar en una nit la quantitat de més d’onze mil euros en un saló de jocs de Palma. Així mateix es va detectar un enviament de varis milers d’euros al Marroc realitzat per un dels detinguts.

Dels registres domiciliaris es va recuperar documentació rellevant sobre les quantitats de doblers desviats i es va procedir al bloqueig dels seus comptes bancaris així com dels productes financers de cadascun dels implicats.

Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *