Connect with us

Oci i Cultura

L’equip de “Batalla de Mallorca” intervé a la zona de Sant Llorenç i Son Servera

El projecte, té l’objectiu d’investigar, localitzar, identificar i protegir els espais i restes materials i arqueològiques del Desembarcament de Bayo a Mallorca l’any 1936

L’equip de voluntaris de “Batalla de Mallorca” s’ha desplaçat fins Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera per tal de seguir amb el projecte “Espais de la batalla de Mallorca 2017-2022”.

El projecte, que s’inicià l’any passat, té l’objectiu d’investigar, localitzar, identificar i protegir els espais i restes materials i arqueològiques del Desembarcament de Bayo a Mallorca l’any 1936.

Per això, l’equip transversal –format per catorze voluntaris de diferents universitats (Universitat de les Illes Balears, Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Barcelona) i entre els quals es troben historiadors, arqueòlegs i periodistes de les Illes Balears i Catalunya– treballen des del diumenge 29 de juliol i fins al diumenge 5 d’agost, prospectant la zona de Sant Llorenç des Cardassar –concretament al nucli poblacional de Son Carrió– i Son Servera. Al capdavant de l’equip, s’hi troben Manuel Aguilera Povedano i Gonzalo Berger Mulattieri, els directors del projecte.

Aquest any, l’equip duu a terme la Campanya 1, la qual està resultant molt satisfactòria. Trinxeres, pous de tirador, parapets, búnquers, casquets de bales, metralla, llaunes, etc. són els protagonistes de les prospeccions. La seva activitat, però, es complementa amb treball de laboratori i arxiu, així com també de memòria oral a través de nombroses entrevistes personals.

Des de “Batalla de Mallorca” manifesten la seva voluntat per posar en valor el patrimoni històric, especialment dels dos municipis més afectats (Sant Llorenç des Cardassar i Son servera) i per recuperar la memòria d’uns fets transcendentals en la història de l’Europa del segle XX, a través de la documentació i protecció dels vestigis arqueològics d’inicis de la Guerra Civil a Mallorca.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència