Connect with us

Son Servera

130 establiments de Son Servera estalviaran en la taxa de fems

Mitjançant un nou programa de foment del reciclatge

L’Ajuntament de Son Servera ha posat en marxa un nou programa mediambiental per a comerços, bars i restaurants, i altres empreses de serveis, amb l’objectiu d’incentivar econòmicament el reciclatge per fraccions. Amb aquesta mesura les empreses adherides al programa obtindran una rebaixa del 35% en la taxa de fems.

Les empreses que s’hi han adherit, més de 100, s’han compromès a separar i lliurar correctament els residus generats. Per tal d’assegurar aquest compromís, les empreses han de permetre les visites dels educadors mediambientals per fer la inspecció tècnica i assegurar-se que es fa tot adequadament. En el cas en què es detectin irregularitats, l’establiment pot perdre la bonificació.

“Encara que cada vegada hi ha més veïnats conscienciats, sabem que les empreses i els comerços tenen més dificultat per separar correctament, per això estem molt satisfets del nombre de comerços adherits i de la bona acollida que ha tingut la campanya informativa que s’ha fet entre el sector” ha explicat el regidor de Medi Ambient, Miquel Àngel Espases

Aquesta idea ha estat extrapolada d’una mesura que es va posar en marxa l’any passat en el sector hoteler del municipi. Aquesta iniciativa va aconseguir que la fracció de residus orgànics durant el 2016 s’incrementés en un 12% respecte de l’any anterior i els hotelers del municipi reberen 55.000 € en concepte de bonificació.
Totes aquestes mesures tenen com a objectiu que Son Servera sigui un municipi més sostenible i aconseguir un salt qualitatiu en les xifres de reciclatge del pròxim any.

Són tendència