Connect with us

Comunitat

Son Sant Joan, 6:30 hores del matí: Cues quilomètriques de partida i d’arribada

Diversos usuaris s’han queixat en les xarxes socials sobre la saturació turística que viu Mallorca aquest estiu

Això fara un pet !, escrivia aquest dimecres, 1 d’agost, @balutxo en el seu compte de Twitter. Il·lustrava el comentari amb una imatge de les cues quilomètriques que es podien veure a l’aeroport de Son Sant Joan a les 6:30 hores del matí, tant de partida com d’arribada. L’usuari apuntava també que no tenim prou aigua per abeurar a tanta gent, ni depuradores, ni carreteres. També es demanava com pot estar la classe política tan embambada?.

Des de fa uns anys de cap aquí, bona part dels residents de Mallorca comencen a estressar-se a mesura que s’acosta l’estiu; el que es desespera en anar a una platja un diumenge de temporada alta per no trobar una mínima escletxa on col·locar la seva tovallola; aquell resident que viu en un nucli turístic i està cansat de les nits de festes fins a l’alba, dels renous i dels excessos; el que es veu fent una cua quilomètrica per fer una paella en un quiosquet de platja. En una paraula, parlam del ciutadà de Mallorca, que en general no s’oposa frontalment al turisme en si sinó al turisme massificat.

Mallorca, tal com succeïx a moltes altres destinacions internacionals de renom experimenten els efectes de la ‘cara B’ de l’èxit turístic: la massificació, en forma d’infraestructures sobrecarregades, impacte mediambiental, monuments col·lapsats de visitants i una classe política i una població local que es demana “Com gestionam això?”.

Foto:@balutxo.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència