Connect with us

Oci i Cultura

Porto Cristo acull l’exposició 100 anys d’Eusebi Estada

Un recull de les principals obres de l’enginyer que va millorar la connectivitat ferroviària i la navegació a les Balears

L’exposició 100 Anys d’Eusebi Estada s’ha inagurat al port de Porto Cristo, on es pot veure per primera vegada aquesta mostra que recull en 10 imatges d’aproximadament un metre quadrat les principals obres de l’enginyer que va modernitzar Palma i va millorar la connectivitat ferroviària i la navegació a les Balears

La inauguració coincideix amb l’inici del mes d’agost, en un dels moments en què Porto Cristo registra un gran nombre de visitants. A l’acte de presentació hi han acudit el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila; el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis; el director gerent de Ports dels Illes Balears, Pedro Puigdengoles; i per part del Col·legi d’Enginyers, Canals i Ports a Balears, el vice degà Antonio Luengo.

Eusebi Estada (Palma, 1843-1917) va ser un enginyer de camins, canals i ports, impulsor del ferrocarril a Mallorca i, entre altres coses, promotor de l’enderrocament de les murades de Ciutat. L’exposició 100 anys d’Eusebi Estada mostra diverses imatges d’aquest important personatge de la història de les Illes Balears i també d’algunes de les seves obres més importants. Els que visitin la mostra podran veure la imatge d’Eusebi Estada que es troba a la sala de plens de l’Ajuntament de Palma; i conèixer algus dels aspectes més importants d’una de les seves obres cabdals: La Ciutat de Palma, la seva indústria, les seves fortificacions, les seves condicions sanitàries i el seu eixample. L’exposició també mostra la declaració de Fill Il·lustre de Palma, i imatges dels fars de Sa Dragonera, de la Punta Avançada i el de les Coves Blanques. A més els que visitin l’exposició podran contemplar fotografies dels ponts de sa Riera, a Palma; el pont ferroviari del Torrent dels Jueus, el de Son Verí a Llucmajor i de la carretera que mena d’Inca a Lluc.

Les imatges que es mostren han estat preses per Kamal Fotografia o cedides per l’Autoritat Portuària de les Illes Balears.

Són tendència