Connect with us

Actualitat

Pràctiques d’evacuació en la Cova dels Coloms de Porto Cristo

Agents de la Guàrdia Civil han realitzat pràctiques conjuntes per avaluar els seus riscos i les condicions per a una hipotètica evacuació o rescat

Agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàticas (GEAS) i del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil han realitzat pràctiques conjuntes en la Cova dels Coloms de Porto Cristo per avaluar els seus riscos i les condicions per a una hipotètica evacuació o un rescat.

Segons ha indica l’institut armat en una nota de premsa, els especialistes han duit a terme una primera exploració i reconeixement de la part aèria i dels llacs salobres de l’interior de la cova.

Aquesta cavitat de fàcil accés rep molts visitants durant els mesos d’estiu, tant en grups organitzats com de forma particular, i “no sempre aquest tipus d’activitats es fan prenent les mesures de seguretat necessàries”.

Per això, i en prevenció de possibles accidents, els agents han estudiat en comú les opcions d’intervenció davant un possible accident en el qual calgui evacuar a alguna persona ferida, o bé que, a causa de les males condicions del mar per un fort onatge, no puguin sortir de la cova.

 

Són tendència