Connect with us

Societat

“És gasolina, està confirmat”

Grècia té “seriosos indicis” que els incendis van ser provocats

Grècia té “seriosos indicis” que els incendis forestals que van calcinar el dilluns el nord d’Atenes, van ser provocats, segons ha apuntat el ministre d’Ordre Públic, Nikos Toskas. La xifra oficial de morts pels incendis s’ha elevat a 83, després de la defunció de dos ferits aquest dijous, segons mitjans locals, encara que encara no hi ha una confirmació oficial.

Toskas ha assegurat que s’han trobat “indicis d’actes criminals” en dos dels greus incendis del passat dilluns. “Hi ha seriosos indicis d’energia criminal però les recerques estan en curs”, ha explicat el ministre grec, que ha afegit que s’ha trobat una “troballa sospitosa” (botelles de gasolina) en Mati, el lloc on es van registrar la totalitat de defuncions.

Allà els forts vents van provocar una “situació extraordinària” ja que dos focus van arrasar la població en tan sol hora i mitja, segons han assenyalat en roda de premsa el ministre, el portaveu del govern Dimitris Tzanakopulos, el cap de la policia grega, Konstantinos Tsuvalas, i el cap del servei de Bombers, Sotirios Terzudis.

El portaveu del Govern ha ressaltat que la recerca s’ha realitzat amb l’ajuda d’imatges via satèl·lit, sol·licitades a la NASA, el Programa d’Observació Espacial de la Unió Europea i altres entitats internacionals a petició del primer ministre grec, Alexis Tsipras.

Aquestes imatges van mostrar com no solament l’incendi de Mati, sinó també el de Kineta, en una zona forestal a l’oest d’Atenes, van ser molt probablement provocats. Allà es van registrar en menys de mitja hora tretze focus diferents, tots alineats en paral·lel a la carretera, segons demostren les fotos i vídeos dels satèl·lits.

Són tendència