Connect with us

Esports

El trot a Manacor, en estat terminal

Hi ha un interès en deixar degradar l’hipòdrom i devaluar les carreres per acabar centralitzant tota l’activitat esportiva a Son Pardo?

El bressol de trot a Mallorca és, sens dubte, Manacor i tot el que envolta al seu històric hipòdrom. L’afició mallorquina d’aquest esport tant nostre en més del 70% està localitzada en el Llevant de Mallorca i la majoria de cavalls i quadres importants del trot a Balears es troben en aquest municipi o a la seva comarca. Malgrat tot això, el trot a la capital del Llevant està en perill de mort. El seu estat terminal s’observa amb la degradació de les instal·lacions de l’hipòdrom, amb les carreres cada vegada devaluades i amb pocs cavalls i la manca de joc i, especialment amb la manca de serveis que ha provocat un abandonament massiu de públic que els dissabtes d’estiu gaudia de les carreres de trot. Davant tot això, l’afició manacorina i de la comarca del Llevant en general es fa una pregunta: Hi ha interès en deixar degradar l’hipòdrom, que el públic no acudeixi i les carreres cada dia siguin més minses per centralitzar tota l’activitat esportiva a Son Pardo de Palma?

Són molts els que pensen que realment hi ha interès per part del Consell en dur-ho tot cap a Palma. D’altra manera no s’entén la deixadesa sense precedents que està consentit l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca a l’hipòdrom manacorí. Brutícia, manca d’aires condicionats, manca absoluta d’organització, pista de competició en mal estat i especialment la falta d’un bar restaurant que ofereixi bon menjar estan acabant amb la pista més emblemàtica de Mallorca.

La deficient gestió del Consell de Mallorca s’està convertit en una tempesta política pel Pacte d’Esquerres al Consell de Mallorca i, a més, està provocant que els cavallistes es mobilitzin exigint respostes als responsables polítics de la institució insular

La deficient gestió del Consell de Mallorca s’està convertit en una tempesta política pel Pacte d’Esquerres al Consell de Mallorca i, a més, està provocant que els cavallistes es mobilitzin exigint respostes als responsables polítics de la institució insular. Molt especialment crítics es mostren amb Més, partit que té la responsabilitat de l’Institut Hípic de Mallorca. Si el mal estat de les instal·lacions és greu, un fet que ha acabat d’enterrar l’hipòdrom de Manacor ha estat la manca d’un bar restaurant en condicions, entre altres coses perquè el Consell no ha licitat l’adjudicació per trobar algú que l’exploti. Davant això s’ha optat per solucions del tot irregulars per part d’una administració pública. És el cas de donar l’explotació del bar al club del Mini Trot de forma verbal i sense cap tipus de contracte o deixar entrar a l’hipòdrom una furgoneta que prepara menjar sense llicència d’activitats per operar a les instal·lacions hípiques. Un negoci ambulant que a més es diu que dóna un percentatge dels seus beneficis i ningú sap aquí. En definitiva tot un seguit de desgavells que el Consell no pot cometre, ni tampoc hauria de consentir.

El bar restaurant a les instal·lacions és vital, ja que durant l’estiu centenars de persones aprofitaven per anar a sopar a l’hipòdrom i veure un parell de carreres de trot. D’aquesta manera s’ha cuidat una afició a les carreres durant molts d’anys.

A tot això s’ha d’afegir els ridículs premis que atorguen als cavalls, la meitat que a Son Pardo, i la falta d’apostes internes que facin reactivar l’activitat de les carreres entre l’afició. En el cas dels premis està provocant que cada vegada hi hagi menys cavalls que vulguin córrer a Manacor i ja podem veure carreres de només cinc o sis exemplars, com si fossin unes curses de festes de poble i en menys competitivitat. És tot un seguit de situacions que està provocant la mort del bressol del trot a Mallorca.

Miquel Ensenyat ordena que se cerquin solucions

Segons hem pogut saber avui mateix, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha ordenat al conseller de Cooperació Local, Joan Font, i al president de l’Institut Hípic de Mallorca, Jaume Ramis, que preguin mesures urgents i acabin d’una vegada per totes amb la degradació de Manacor. Tant Font com Ramis són del mateix partit que el president, Més per Mallorca. És cert que la situació administrativa de l’hipòdrom de Manacor és complicada, una part municipal, amb participació privada i la gestió en mans del Consell. Malgrat això, fins en els darreres anys el Consell havia mantingut més o manco en condicions, tant les instal·lacions com l’activitat esportiva. Per què passa això en els darrers anys ?. Hi ha manca de gestió o és que realment s’està propiciant que l’hipòdrom de Manacor hagi de tancar ?. Ensenyat, comenten, està enfadat amb els seus subordinats, ja que el que menys vol el president del Consell és una protesta de cavallistes amb gran impacte a la Part Forana. Recordem que Ensenyat ha de ser el candidat de Més al Govern en poc menys d’un any i no vol que això el pugui perjudicar electoralment. Les curses electorals tenen alguns punts coincidents amb les proves del trot, i és que no sempre es donen els resultats esperats. Cal encuidar-se de les coses.

Són tendència