Connect with us

Esports

Pastor a Ensenyat: “El deteriorament de l’Hipòdrom de Manacor és total”

Els cavallistes del Llevant han convocat per aquest dissabte un sopar-protesta exigint millores en les instal.lacions

Nervis, malestar entre els cavallistes i greus acusacions polítiques aquest dijous en el Ple del Consell de Mallorca. El trot ha tornat a ser motiu de debat polític a l’ens insular. PP i El Pi han acusat al govern insular de no fer res per intentar solucionar la llarga llista de problemes que afecten als aficionats i participants del trot a Mallorca, i en particular a Manacor. El portaveu d’El Pi, Antoni Pastor, ha responsabilitzat avui al conseller insular de Cooperació, Joan Font, del mal estat de l’Hipòdrom de Manacor. En paraules de Pastor, “el deteriorament és total”. Segons el portaveu de la formació regionalista, “vostès estan a punt d’acabar amb el Trot a la comarca de Manacor”. Per aquest motiu ha demanat que el president del Consell, Miquel Ensenyat, intervingués davant la situació creada. “Posi ordre a l’Institut Hípic perquè el conseller Font no ho fa”, li ha dit Pastor.

El PP també s’ha afegit a les crítiques. Catalina Soler ha tornat ha demanar la dimissió del gerent de l’Institut Hípic de Mallorca, qualificant la seva gestió de “nefasta”. Soler ha insistit en denunciar que després del tancament del restaurant de la instal·lació s’ha autoritzat des de l’IEHM la instal·lació de quiosquets per vendre aliments i begudes als usuaris. Soler ha demanat qui autoritza els foodtrucks?, qui dóna ses claus perquè entrin?, qui estableix els preus de venda? i qui recull els doblers?.

Sembla que l’IEHM va demanar autorització a l’Ajuntament de Manacor per poder autoritzar un food-truck a dins les instal·lacions, però el Consistori finalment és va desentendre d’aquesta petició al·legant que dites instal·lacions estaien cedides al Consell de Mallorca per conveni.

El PP també s’ha afegit a les crítiques. Catalina Soler ha tornat ha demanar la dimissió del gerent de l’Institut Hípic de Mallorca, qualificant la seva gestió de “nefasta”

Al marge del debat polític, l’afluència de públic a l’Hipòdrom de Manacor ha minvat de manera considerable en aquests últims anys per la manca de serveis. Aquest fet entre d’altres preocupen als cavallistes qui exigeixen solucions immediates davant la situació creada. Per aquest pròxim dissabte, hi ha convocat un sopar reivindicatiu a les pròpies instal·lacions de Manacor per tal d’expressar el seu malestar i exigir menys paraules i més fets.

MANIFEST PROTESTA HIPÒDROM DE MANACOR

Estam aquí reunits en senyal de protesta per la degradació i abandonament d’aquestes instal·lacions, bressol de l’afició al trot de tot el Llevant mallorquí i, per extensió i quantitat d’usuaris, de tot Mallorca.

Fins ara i especialment a l’estiu, la gent de la comarca venia a les carreres a sopar a la fresca, veure les carreres i apostar un parell d’euros. Ara no poden sopar i l’aposta interna està totalment abandonada. Qui vendrà a les carreres?.

A l’hivern, aprofitant les carreres PMU de Palma, que al marge de benvingudes com cirera del pastís no com única solució, són la mort de la socialització del trot, i en lloc de rellançar les bases a l’Hipòdrom de Manacor, es fan canvis d’horaris continus, anul·lació de jornades i moltes altes accions que tan sols fan que despistar a aficionats ocasionals externs i públic en general a més de tot el col·lectiu cavallista.

Els darrers anys hem vist com el menyspreu i desatenció han anat creixent. Per tant, ens veim obligats a actes reivindicatius com aquest.

PROTESTAM

Per:

– Les instal·lacions, que presenten aquest estat tan degradat.

– El silenci administratiu, en relació a tot aquest despropòsit, d’associacions (Fbt iAstrot) i representants de l’administració pública (Ajuntament de Manacor, Consell Insular de Mallorca i Govern Balear) de qui depèn l’ara i futur de l’Hipòdrom de Manacor i del trot en general.

– L’estat i situació vergonyosa, especialment de l’àrea de serveis i restauració, inexistent i pedaçàda de mala manera i amb molt mal gust, que allò que fa essencialment és engegar a cavallistes i aficionats a més de públic en general. Donant una imatge degradant, no real, del nostro col·lectiu.Ens demanam si és això que se pretén amb aquest silenci administratiu ques’esmentam anteriorment. Quins interessos hi ha?

– No adequar les instal·lacions infantils que abans havia i que convidaven a lagent de Manacor i públic fora poble, especialment ses nits d’estiu, a passar un moment d’esplai més que agradable. Aquestes continuen en un estat perillós per tothom qui les utilitzi.

– L’estat de la pista de competició SEMPRE tan perjudicial per la salut dels animals.

– No haver-hi il·luminació suficient a la zona infantil i del públic.

– L’estat del sòl és tan irregular i perillós per a tothom.

– La dotació econòmica de les carreres, ja que és la meitat que a Palma, quedepenen del mateix organisme que les organitza.

– Per la mancança d’ofici i interès a cercar i concretar espónsors per a fer carreresespecials o jornades especials que cridin públic.

– No fer res per reactivar l’aposta interna, que depèn també d’aquest públic curiósque ara no ve.

– Tanta desgana i mancança de respecte a el nostro col·lectiu.

NOLTROS NO SOM AIXÍ, NO EN SENTIM REPRESENTATS. NO ES AGRADA DONAR AQUESTA IMATGE I SI AIXÒ I SI ALTRES COSES NO S’ARREGLEN

Són tendència