Connect with us

Comunitat

Salvem Portocolom denúncia a un veler i un catamarà per destruir les praderies de posidònia

La plataforma ha criticat la manca de mitjans i de personal del servei de vigilància

La plataforma Salvem Portocolom ha denunciat aquest dimecres que el veler britànic de 12 metres d’eslora Miss Molly i el catamarà Atlante de 40 peus van arrencar posidònia ahir després d’elevar l’ancora en la costa del municipi felanitxer.

L’agrupació ha explicat en un comunicat que ahir van gravar a ambdues embarcacions fondejant sobre la posidònia de Portocolom i com van arrencar posidònia i la van dur fins a la superfície quan elevaren l’ancora.

“La impunitat amb la qual es produeixen aquests fets fan cada vegada més evident la necessitat de prendre mesures específiques per protegir la prada de Portocolom”, ha manifestat la plataforma. La plataforma ha criticat també la manca de mitjans i de personal del servei de vigilància.

Salvem Portocolom ha apuntat també que “la gran quantitat” de metres de cadena que reposen damunt de la prada poden tenir una acció “destructiva”. “Les prades de posidònia són un hàbitat protegit per la llei i cada dia són destruides impunement per ancores i cadenes de vaixells de grans i mitjanes eslores que s’uneixen al dany que fan els emissaris submarins en diferents llocs de les nostres illes”, ha conclòs aquesta plataforma.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència