Connect with us

Oci i Cultura

L’Encamisada: Un acte emotiu i entranyable que congrega a multitut de persones a Manacor

És un dels actes centrals i amb més acollida de les festes de Sant Jaume

Milers de ciutadans de Manacor volgueren viure en primera persona l’Encamisada, un  dels actes centrals i amb més acollida de les festes de Sant Jaume a la ciutat.

A l’Encamisada de Sant Jaume es concentren en un sol cercavila varis dels elements de festa més representatives. La Mulassa de Manacor, els Gegants de Sant Domingo, els Cavalls de Sant Jaume, la Banda de Música de Manacor, la Colla Castellera Al·lots de Llevant i els Xeremiers de Manacor desfilaren seguits per una multitud vestida de blanc, com marca la tradició.

La plaça de Sant Jaume, la plaça que du el nom del patró de la ciutat, es va omplir de gent de totes les edats per veure de prop l’arribada dels Cavalls de Sant Jaume després de l’acte d’entrega del penó de sant Jaume al síndic jove.

Tots junts i envoltats d’un agradable ambient festiu, iniciaren el recorregut que els va dur a la plaça del Palau on es trobaren amb les autoritats per acabar l’itinerari a la plaça del rector Rubí.

Els jocs a cavall també concentraren a un nombrós públic a la Via Verda

En acabar l’Encamisada, els Cavalls de Sant Jaume,  acompanyats de la Banda Municipal de Música de Manacor, iniciaren, a la plaça del Palau, l’itinerari cap a la Via Verda on es celebraren els jocs a cavall. Els jocs a cavall estan documentats a les festes de Sant Jaume del segle XIX i principi del XX i, cada any, atreuen l’atenció de milers de ciutadans. Després de desfilar davant el públic, els cavallers iniciaren els jocs que consistiren en diverses proves; córrer abraçats de dos en dos, agafar el mocador i, finalment, córrer l’anell. Els cavallers anant a galop havien d’encertar una anella amb una espasa de fusta.

Durant tot el temps que duraren els jocs, la Banda de Música de Manacor i el públic animaren i aplaudiren els cavalls i els cavallers.

Són tendència