Connect with us

Actualitat

Santanyí ja té bandera oficial

Des d’avui ja llueix a l’edifici consistorial, coincidint amb la festivitat de Sant Jaume

L’escut i la bandera són, des de fa molts segles, els símbols representatius per excel·lència de tot territori. La finalitat dels símbols propis és la de donar cohesió, ressaltant els elements que són compartits com a mecanisme d’autoafirmació, tant d’una perspectiva històrica com de futur. També és funció dels mateixos símbols mantenir viva la memòria col·lectiva, per tal d’inculcar en la ciutadania la consciència de la seva continuïtat com a poble al llarg del temps.

Coincidint amb la festivitat del patró del municipi, Santanyí ha beneit i presentat aquest dimecres la seva bandera oficial. A l’hora de dissenyar-la s’ha comptat amb l’historiador Andreu Pons. El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha oficiat una missa solemne dedicada a Sant Jaume, i més ha estat l’encarregat de beneir-la minuts abans que fos hissada a l’edifici Consistorial.

La nova bandera oficial del municipi “és vermell fosc”. El seu disseny pretén rememorar els antics pendons dels gremis i confraries que existien. Estan documentades aquestes banderes “en els inventaris de les visites pastorals dels segles XVII al XIX”. L’escut que figura sobre aquest fons està compost per l’escut real, és a dir, les quatre barres vermelles sobre fons groc, tal com figura a l’antiga església del Roser. Aquesta representació data del segle XIV, just després d’haver fundat la vila el rei Jaume II.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *