Connect with us

Comunitat

Open Arms denuncia en els jutjats de Mallorca a Líbia i Itàlia per homicidi imprudent

L’associació ha formulat la denúncia després de desembarcar aquest dissabte en el port de Palma a la supervivent i als dos cadàvers que va rescatar del mar a 80 milles de les costes de Líbia

L’organització de salvament de migrants en el Mediterrani Proactiva Open Arms ha presentat en el jutjat de guàrdia de Palma una denúncia per omissió de socors i homicidi imprudent contra els guàrdacostes de Líbia i d’Itàlia.

L’associació ha formulat la denúncia després de desembarcar aquest dissabte al matí en el portde Palma a Josefa, la supervivent del naufragi del que responsabilitza als guardacostas libis i, per omissió, als italians, i als dos cadàvers que va rescatar del mar a 80 milles de les costes de Líbia dimarts passat.

El vaixell que traslladava als rescatats, “OpenArms”, i el veler de l’organització, “Astral”, han entrat minuts abans de les 9.00 hores en el port de Palma escortats per un patruller de la Guàrdia Civil.

Una vegada atracat, han accedit al vaixell personal del Servei de Sanitat Exterior ha atès a la supervivent, que posteriorment ha estat traslladada a un hospital de Palma on es recupera de la hipotèrmia i deshidratació amb la qual va ser treta del mar. La dona va sobreviure durant més de 24 hores al mar agafada a un tauló de fusta.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *