Connect with us

Actualitat

L’hospital de Manacor incorporarà un mamògraf digital

Aquesta tecnologia avançada millora de manera substancial la detecció de lesions mamàries

El Consell de Govern celebrat aquest divendres ha autoritzat al Servei de Salut l’adquisició de cinc mamògrafs amb tomosíntesi i estereotàxia digital més cinc taules de punció per a distints hospitals públics de les Illes Balears. Entre els centres hospitalaris que es veuran beneficiats figura l’hospital de Manacor.

La compra d’aquests nous equips s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el Servei de Salut i la Fundació Amancio Ortega.

En els últims anys, la tecnologia de diagnòstic per la imatge i, especialment, la mamografia, ha introduït el sistema d’obtenció d’imatges mitjançant tomosíntesi, que millora de manera substancial la sensibilitat i l’especificitat de la detecció de lesions mamàries tant en dones simptomàtiques com asimptomàtiques.

Actualment, el Servei de Salut disposa d’un mamògraf amb tomosíntesi a l’Hospital Universitari Son Espases. Aquest tipus de tecnologia modifica, en certa manera, la manera d’abordar els processos assistencials diagnòstics i implica un cert canvi en les càrregues de treball referides a la interpretació de les imatges.

En aquest context, el Servei de Salut s’ha plantejat la necessitat de renovar el parc de mamògrafs que ho requereixin, i dotar-los de tecnologia avançada, tomosíntesi per al diagnòstic, assistència a la biòpsia (estereotàxia i taules de punció) i s’ha proposat incorporar elements de suport automàtic al diagnòstic, per millorar l’eficiència.

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones, i suposa el 28 % de tots els càncers femenins. Presenta un 85 % de supervivència, elevada gràcies a les millores diagnòstiques i terapèutiques, i a la detecció en fases primerenques.

 

Són tendència