Connect with us

Oci i Cultura

El nomenament dels nous fills il·lustres i predilectes de Manacor tindrà lloc dia 15 de setembre

Mònica Pastor, la vídua de Guillem d’Efak: “Un reconeixement que si arriba, encara que sigui tard, és una bona notícia”

El dissabte dia 15 de setembre, Manacor nomenarà a l’escriptora Maria Antònia Oliver i el músic i compositor Antoni Parera Fons com a fills predilectes de Manacor. I es proclamarà el poeta, escriptor, músic i rapsode Guillem Fullana Hada d’Efak; i el pintor Miquel Brunet Miquel com a fills il·lustres del municipi.

“Dia 9 de juliol el ple acordà per unanimitat iniciar el procés que culminarà dia 15 de setembre a les 11 h amb el nomenament solemne dels nostres nous fills il·lustres i predilectes” ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. A més “just en acabar el plenari començarà una festa al claustre per homenatjar els fills il·lustres i adoptius, volem que sigui una manera de dir-los gràcies, tot i que no els podem donar gràcies a bastament perquè tots ells han fet gran el nom de Manacor”, ha afegit la batlessa abans de donar les gràcies “a tots els grups polítics de l’Ajuntament per la il·lusió, les facilitats i la voluntat de consens que han aportat per poder fer aquest reconeixement”.

“Creim que bé ho val fer festa perquè aquest ajuntament feia anys que no retia homenatge als veïnats o veïnades que són un referent per a tots els manacorins i les manacorines”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. “Els quatre reconeguts són creadors de diferents àmbits culturals i creim que és una bona manera d’afirmar la ja demostrada capitalitat cultural de Manacor”, ha afegit.

Antoni Parera Fons, Maria Antònia Oliver, Miquel Àngel Soler i Mònica Pastor.

“Podem dir que és un pòquer de reconeixement perquè els quatre ens coneixem, ens reconeixem i ens avenim”, ha explicat l’escriptora Maria Antònia Oliver, que juntament amb Antoni Parera Fons; la vídua de Guillem d’Efak, Mònica Pastor; i el fillol de Miquel Brunet, Miquel Àngel Soler; han atès els mitjans de comuniciació al claustre. “Aquest reconeixement per part del nostre poble és com que la persona que estimes et digui que també t’estima, és una cosa fantàstica”, ha comentat per part seva Antoni Parera Fons. “Aquest Ajuntament demostra que té una sensibilitat que fins ara no tenia, en Guillem té la medalla d’Or de les Illes Balears i el seu poble no l’ha reconegut fins avui; estam contents perquè molts manacorins i manacorines hi havien reclamat”, ha expressat per part seva Mònica Pastor, la vídua de Guillem d’Efak. Un reconeixement “que si arriba, encara que sigui tard, és una bona notícia”, ha conclòs el fillol del pintor Miquel Brunet.

“Podem dir que és un pòquer de reconeixement perquè els quatre ens coneixem, ens reconeixem i ens avenim”, ha explicat l’escriptora Maria Antònia Oliver, que juntament amb Antoni Parera Fons; la vídua de Guillem d’Efak, Mònica Pastor; i el fillol de Miquel Brunet, Miquel Àngel Soler; han atès aquest dimecres als mitjans de comuniciació

Així, una vegada conclosos els expedients de proclamació dels quatre distingits, dia 15 de setembre a les 11 h se celebrarà un ple extraordinari on es faran oficials els nomenaments. I en acabar el Claustre acollirà una petita festa.

Són tendència