Connect with us

Artà

Els joves d’Artà s’inicien en el consum d’alcohol i drogues abans dels 14 anys

Així ho ha confirmat l’Ajuntament després d’una sèrie de tallers preventius que s’han fet als diferents centres escolars del municipi

Els joves del municipi proven per primera vegada l’alcohol i el tabac abans dels 13,5 anys i el cànnabis poc després dels 14. Aquest ha estat el preocupant resultat de les enquestes i 16 tallers realitzats a més de 345 nins i nines d’entre 12 i 16 anys.

La majora d’ells, concretament un 28,2% ha afirmat que demanaria ajuda als seus professors en cas de tenir algun problema amb les drogues. Només un 9,9% dels enquestats acudiria als progenitors a l’hora de cercar solucions.

En dades més concretes, els menors d’Artà proven l’alcohol per primera vegada als 13,20 anys de mitjana, el tabac als 13,46 i el cànnabis als 14,30 anys.

Aquests tallers, realitzats per l’entitat Energy Control, s’han dut a terme “per tenir informació de primera mà sobre la relació que tenen els menors del municipi amb l’alcohol i les drogues, conèixer els seus riscos, fer-los partícips i ensenyar-los a valorar, decidir i escollir al respecte”, ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Aina Comas

A les jornades s’han abordat, entre altres qüestions, el consum d’alcohol, tabac i cànnabis, altres drogues i els seus efectes, la composició de les drogues, la relació amb el sexe, la influència del grup en el consum o les sobredosis.

L’oferta d’aquests tallers s’emmarca dins la feina encetada per l’Ajuntament l’any passat i té a veure amb un concepte integral de la salut comunitària i l’elaboració del Pla Municipal d’actuacions sobre el consum de drogues i conductes addictives que es du a terme des del consistori.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència