Connect with us

Comunitat

Balears supera els nivells d’ozó troposfèric per sobre dels límits legals

Les Illes han registrat en l’última setmana nivells superiors als 120 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire

Les altes temperatures que es registren en àmplies zones d’arreu de l’Estat han disparat en l’última setmana els nivells d’ozó troposfèric per sobre dels límits legals en deu territoris, entre les quals es troba Balears, segons un informe sobre qualitat de l’aire publicat per Ecologistes en Acció.

Balears, entre altres nou territoris, ha registrat en l’última setmana nivells superiors als 120 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire establerts com a límit per a la salut humana.

L’ONG recorda en el seu informe que el valor objectiu establert en la normativa no s’hauria de superar més de 25 dies a l’any, i en el que duim de primavera i estiu ja s’ha sobrepassat al mig centenar d’estacions de control de la contaminació.

Davant la persistència de les altes temperatures durant els propers dies, Ecologistes en Acció demanda l’adopció de les mesures necessàries d’urgència per reduir els alts nivells de contaminació.

L’ozó troposfèric, també conegut com a ozó “dolent” per contraposició al de l’estratosfera, és un contaminant secundari produït per la reacció entre la llum solar i el diòxid de nitrogen i els hidrocarburs emesos pels automòbils i algunes indústries.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *