Connect with us

Actualitat

Artà posa en marxa la campanya ‘Millora, gestiona i estalvia. L’aigua és un bé comú’

Comptadors d’aigua intel·ligents (sistema Bitaqua) permetran que els veïnats puguin conèixer el seu propi consum o detectar possibles fuites

L’Ajuntament d’Artà ha posat en marxa la campanya ‘Millora, gestiona i estalvia. L’aigua és un bé comú’, que té com a premissa informar dels diversos projectes que es duen a terme per millorar la gestió de la xarxa d’aigua i donar a conèixer mesures d’estalvi per a la utilització d’aquest recurs tan escàs.

La primera actuació va ser la presentació la setmana passada del Pla estratègic per a la gestió integral del cicle de l’aigua a Artà (2018-2023), aprovat en el Ple de maig, que és l’eina base per millorar la gestió i el servei del sistema d’aigua al municipi. En aquest document s’emmarquen diverses accions, a realitzar de manera progressiva a sis anys vista, perquè tothom conegui el cicle de l’aigua a Artà, la situació del recurs i, des del coneixement, es faci càrrec de la importància que té una gestió acurada tant des de l’Ajuntament com des de cada casa.

La campanya inclou una exposició itinerant de panells informatius en diferents indrets d’Artà i de la Colònia, el repartiment d’un fulletó casa per casa amb dades de consum d’aigua al poble i exemples de consum d’aigua traslladats a situacions quotidianes, com ara una dutxa, un rentat de cotxe o un buidat de la cisterna del vàter. També s’ha obert un apartat a la web de l’Ajuntament (http://actuaambcivisme.arta.cat) amb informació de la campanya i on la gent que la visiti podrà descarregar-se el Pla estratègic. Més endavant, ja dins el curs que ve, l’Ajuntament preveu explicar als escolars de manera didàctica i senzilla la importància d’una correcta gestió de l’aigua al poble i a casa i el valor dels petits gestos d’estalvi, entre d’altres missatges.   

Amb aquesta campanya el consistori també pretén donar resposta a l’interès i la preocupació que la ciutadania ha manifestat des de fa una sèrie d’anys.

Comptadors intel·ligents

Per una altra banda, l’Ajuntament ha desenvolupat un nou sistema de comptadors d’aigua intel·ligents (sistema Bitaqua), que ha començat a instal·lar al poble i que servirà perquè la gent pugui conèixer el seu propi consum o detecti possibles fuites a través de l’aplicació mòbil de l’Ajuntament, i té previst fer-ne una xerrada informativa per acostar a la ciutadania aquesta eina de millora de gestió de l’aigua.

Artà posa en marxa la campanya ‘Millora, gestiona i estalvia. L’aigua és un bé comú’
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *