Connect with us

Comunitat

33 municipis de Mallorca s’inscriuen al Pacte de Batles i Batlesses contra el Canvi Climàtic

El pla permetrà accions que permetin controlar la despesa energètica i dur a terme accions com la millora de l’enllumenat públic i els serveis de neteja i recollida de residus

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres la convocatòria de subvencions 2018-2019 per la qual es destinaran 600.000 euros als 33 municipis adscrits al Pacte de Batles i Batlesses contra el Canvi Climàtic, perquè engeguin un pla d’acció contra el canvi climàtic.

A través d’un comunicat de premsa, el Consell ha afirmat que els municipis adscrits al pacte hauran d’elaborar i engegar el Pla d’Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima (PAESC).

El pla permetrà que aquests municipis concretin accions que els permetin controlar la despesa energètica i dur a terme accions com la millora de l’enllumenat públic i els serveis de neteja i recollida de residus.

La institució insular ha informat que les ajudes serviran per donar suport als ajuntaments i fomentar que es compleixin els compromisos adquirits.

El Consell concreta que el pla “incorpora l’inventari d’emissions i l’anàlisi de riscos i vulnerabilitat del canvi climàtic, així com el paquet de mesures a implementar en matèria energètica”.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que “és necessària una acció conjunta. La lluita contra el canvi climàtic ha de ser global i per això volem implicar el màxim de municipis de Mallorca”.

33 municipis de Mallorca s’inscriuen al Pacte de Batles i Batlesses contra el Canvi Climàtic
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *