Connect with us

Comunitat

Les “rebaixes d’estiu” arriben als hospitals

Menys llits, menys serveis i menys professionals, assegura el Sindicat d’Infermeria

El sindicat d’infermeria Satse ha denunciat el tancament d’almenys 14.000 llits als centres hospitalaris d’arreu de l’Estat durant l’estiu, de les quals més d’un centenar corresponen a Balears, així com la disminució del nombre de professionals i de serveis.

En la seva opinió, segons ha explicat en una nota, la retallada en el nombre de llits i de professionals suposa una “notable deterioració” en l’atenció que es presta als ciutadans. Ha criticat que, un any més, les diferents administracions sanitàries aprofitin l’estiu per estalviar-se doblers a costa de l’atenció als ciutadans.

No és admissible, han assenyalat, que es posi el cartell de “tancat per vacances” a hospitals i centres de salut durant tres mesos mentre els ciutadans segueixen necessitant els seus serveis”, han apuntat.

El tancament dels llits, ha explicat el sindicat comporta un augment de les llistes d’espera mèdiques i quirúrgiques; la paralització de proves diagnòstiques; les altes de forma precipitada, i l’acumulació de pacients en els serveis d’Urgències.

Les “rebaixes d’estiu” arriben als hospitals
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *