Connect with us

Actualitat

El govern de Manacor no aclareix qui donà l’ordre que suposar una sanció de 17.000 euros per l’enllumenat de s’Illot

A l’any 2015, el Consistori va decidir posar en funcionament dos fanals d’enllumenat públic amb defectes greus tot i la prohibició per part de la Direcció General d’Indústria

El ple de l’Ajuntament de Manacor va debatrà aquest dilluns, a preguntes del grup municipal Més + Esquerra, la sanció imposada al Consistori per haver decidit posar en funcionament dos fanals de l’enllumenat públic de S’Illot, tot i la prohibició dictada en el seu dia per la Direcció General d’Indústria del Govern. Els fets es remunten a l’any 2015. Poc temps després que el pacte PP-El Pi i AIPC agafessin el relleu del govern municipal després que prosperés la moció de censura contra el batle nacionalista, Miquel Oliver. En el moment dels fets, el titular de la batlia era Pedro Rosselló (PP).

L’actual batlessa, Catalina Riera, negà aquest dilluns tenir res a veure amb els fets sancionats. Altres fonts, apunten que la decisió l’hauria donat el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila, qui no es va manifestar en aquest sentit.

Cal recordar, que el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) va confirmar fa uns mesos la sanció de 17.500 euros que va imposar la Direcció general de Política Industrial del Govern a l’Ajuntament de Manacor per aquests fets.

La sala contenciosa administrativa del TSJIB ha desestimat un recurs plantejat pel consistori contra una sentència del Jutjat nombre 3 de Palma de la mateixa jurisdicció que ja va confirmar la sanció administrativa per dues infraccions greus en matèria d’indústria.

El setembre de 2015, l’empresa adjudicatària d’un pla d’inspecció d’instal·lacions de seguretat industrial va emetre un informe sobre la instal·lació d’enllumenat públic del carrer Mussola de s’Illot assenyalant diversos defectes greus i molt greus que obligaren a interrompre el subministrament i precintar les instal·lacions.

En el moment dels fets, el titular de la batlia era Pedro Rosselló (PP). L’actual batlessa, Catalina Riera, negà aquest dilluns tenir res a veure amb els fets sancionats. Altres fonts, apunten que la decisió l’hauria donat el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila, qui no es va manifestar en aquest sentit

Després de diverses actuacions d’una empresa d’electricitat contractada per l’ajuntament, la Inspecció de Seguretat Industrial del Govern va detectar al novembre dues instal·lacions provisionals d’enllumenat públic connectades a dos fanals, amb falta de protecció, possibles interferències i connectades a una xarxa que s’havia deixat fora de servei anteriorment, per la qual cosa van ser precintades.

L’informe posterior va indicar que l’Ajuntament de Manacor va posar en funcionament dues instal·lacions provisionals sense haver-les registrat i sense complir els requisits de seguretat, i a més va tornar a posar en funcionament una instal·lació prèviament precintada “per tenir un defecte molt greu que implicava un perill immediat per a les persones”.

Ho va qualificar de negligència per part de l’ajuntament i falta greu que ha comportat un perill imminent que va derivar en el precintat de la instal·lació.

Un enginyer municipal es va oposar en un altre informe assenyalant que el precinte era una actuació desproporcionada amb conseqüències negatives per a la seguretat viària.

El procediment sancionador va acabar amb la imposició de dues sancions per infraccions greus: una de 7.500 euros per engegar dos fanals sense autorització i incomplint les condicions de seguretat, i una altra de 10.000 euros per negligència en tornar a connectar la instal·lació prèviament precintada, amb risc per a les persones. El cas segueix en els jutjats, perquè l’Ajuntament va decidir recorrer la sentència dictada pel TSJIB.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència