Connect with us

Actualitat

Atenció Primària reforça l’assistència mèdica a tots els Centres de Salut del Llevant

A conseqüencia de l’augment de la població flotant durant el mesos de juliol, agost i setembre

Atenció Primària de Mallorca preveu quaranta-tres reforços per afrontar l’augment de la pressió assistencial durant els mesos d’estiu. La Gerència d’Atenció Primària ha posat en marxa un pla per reforçar tant els centres de salut com les unitats bàsiques de salut que durant els mesos de juliol, agost i setembre pateixen més pressió assistencial a conseqüència de l’augment de la població flotant —turistes i població desplaçada—. En els Punts d’Atenció Continuada (PAC) s’amplien horaris i es cobreixen les guàrdies dels professionals del cap de setmana. A més, se reforça el personal d’admissió dels centres.
Pel que fa referència als centres establerts en el Llevant i Migjorn de Mallorca els reforços es distribuiran així:

  • CS Xaloc (Campos): un metge i un infermer des de mitjan juny fins a mitjan setembre. També es reforça infermeria i admissió del punt d’atenció continuada (PAC) de juny a setembre.
  • CS Santanyi: un metge de reforç i un treballador per a admissió de juny a finals de setembre. El PAC també es reforça amb un treballador per a Admissió de juny a l’1 d’octubre. La UBS de Cala d’Or es reforça amb un metge, un infermer i un treballador d’admissió des de maig fins a mitjan octubre. El PAC d’infermeria i d’admissió també es reforça en el mateix període.
  • CS Porto Cristo: un metge des de final de juny fins a principis de setembre i un infermer i un treballador per a admissió de juliol a setembre. El PAC comptarà també amb un reforç mèdic i un altre d’infermeria (juliol – setembre).
  • CS Llevant (Son Servera): hi haurà una persona més a admissió del 2 de juliol al 2 de setembre.
  • CS Capdepera: un metge i un infermer des de mitjan maig fins a l’11 de novembre i un treballador per a admissió el juliol i l’agost. El PAC disposarà d’un infermer de reforç del juny al setembre.
  • CS Nuredduna (Artà): un metge per a la UBS Colònia de Sant Pere des de mitjan juny fins a final de setembre. També hi haurà un treballador per a admissió durant el juliol i l’agost.
  • CS Trencadors (s’Arenal de Llucmajor): una persona d’admissió de juliol a setembre. A més, es reforça el PAC mèdic i d’infermeria (des de juny fins a mitjan octubre) i el PAC d’admissió durant el període de juliol a setembre.

Són tendència