Connect with us

Oci i Cultura

Jurado: “Les dones han de tenir el paper que mereixen. Ja hi ha cossieres. Ja hi ha dimònies”

L’equip de govern del Consell de Mallorca dona suport a la demanda de les dones i nines de Manacor a participar al ball tradicional d’Indis i Moretons

“Ja sabem que les tradicions, dins una societat patriarcal com la nostra, ens venen masculinitzades i solen ser profundament desiguals en relació al paper de les dones. Això ha de canviar i està canviant, ja que és necessària una evolució per tal d’adaptar-se al pas del temps. Les dones han de tenir el paper que mereixen. Ja hi ha cossieres. Ja hi ha dimònies. I crec que les nines de Crist Rei han de ballar i esper, que ballaran”. Ha declarat Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència.

Jurado, ha subratllat que la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes inclou en l’article 32.4 un apartat que precisament obliga a les administracions públiques a “promoure i garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a la participació a les festes tradicionals i en la cultura popular, corregint estereotips sexistes.

Des del Consell de Mallorca, com a institució implicada en la sensibilització en la igualtat de gènere i compromesa amb la lluita per una societat més igualitària té el compromís de donar suport a la demanda de les dones i nines de Manacor a voler ser membres actius de les festes del seu municipi i anima i dóna suport a l’Ajuntament de Manacor a fer-ho possible.

Són tendència