Connect with us

Oci i Cultura

El ball dels dimonis: L’artista Mateu Sitges Febrer fa donació d’un quadre a Manacor

El quadre ja es pot veure sobre l’escala de l’edifici històric de l’Ajuntament

L’artista Mateu Sitges Febrer ha fet donació d’un quadre pintat a l’oli, de 2 x 2 metres, que representa un moment del ball que fan els dimonis durant les festes de Sant Antoni. L’obra ja es pot veure sobre l’escala de l’edifici històric de l’Ajuntament de Manacor.

“Jo som de Manacor, he estat molts anys fora però tenia ganes de donar un quadre a l’Ajuntament i als meus conciutadans”, ha explicat Mateu Sitges Febrer. “Estic molt content de la seva ubicació, jo vaig néixer al barri del Convent, passava molt per davant la Sala i record les escales de l’Ajuntament, un edifici que a més és un dels escenaris de les festes de Sant Antoni”, ha afegit el pintor.”Nosaltres estam que no mos ho podem creure, la idea de donar aquest quadre preciós va sorgir de l’artista, de’n Mateu. Ell va venir i va proposar fer la donació, jo només puc donar les gràcies en nom de tots els manacorins i les manacorines”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera en la presentació del nou quadre, que ja forma part de la col·lecció municipal d’art contemporani. “Moltes gràcies, Mateu; amb aquest quadre feim créixer una col·lecció d’art que és de tots els veïnats i veïnades del municipi i crec que hem trobat el lloc ideal per ubicar-lo perquè impactarà els manacorins i també tots els que ens visitin”, ha afegit la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

Però aquesta no és l’única novetat que el pintor ofereix als manacorins. “El meu estudi es troba a la barriada de Baix des Cós, al carrer Miquel Servet i a partir d’ara cada dissabte obriré de les 18.30 h a les 21.30 h perquè vull compartir-lo, tothom que vulgui pot venir visitar-me i a conèixer la meva feina”, ha explicat.

Art a Manacor

Quan l’any 1966 s’inaugurà a Manacor la Sala d’Art Drac, Miquel Àngel Riera escrigué al catàleg editat amb motiu d’aquella ocasió: “Amb escasses possibilitats d’error, es pot dir que Manacor -llevat de qualque rara excepció- està mancada de tradició pictòrica”. Avui, més de cinc dècades després, la realitat és una altra. A partir de la dècada de 1960 Manacor va veure néixer pintors que gosaren alçar els seus pinzells, abandonar el paisatgisme ensucrat de targeta postal i iniciaren un estil propi, intuïtiu i nou. En Mateu Sitges Febrer forma part d’aquesta generació d’artistes manacorins on
també s’hi troben Miquel Brunet, Miquel Llabrés, Antoni Riera Nadal, Llorenç Ginard, Magdalena Mascaró, Joan Riera Ferrari, Guillem Gelabert o Llorenç Femenias, entre molts d’altres. Tota una llista d’artistes que introduïren els nous llenguatges plàstics al municipi i que fan que l’existència del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques tengui sentit encara avui.

Són tendència