Connect with us

Comarca

Company vol recuperar els batles repudiats per Bauzá

El nou president ja ha iniciat converses perquè Joan Simonet (Alaró), Tomeu Cifre (Pollença) i Montserrat Galmés (Vilafranca) tornin a les files populars

En les eleccions de 2015 el PP de José Ramón Bauzá va treure de les llistes populars a tres batles de pes. Ho va fer perquè els primers edils tenien una imputació administrativa arran d’una demanda interposada per una decisió municipal, res a veure amb temes de corrupció. No obstant això, Bauzá els va repudiar per intentar aixecar la seva deteriorada imatge davant l’opinió pública i fer complir el seu estricte codi de no dur imputats en les llistes.

De poc li va servir l’operació al expresident, ja que la caiguda electoral va ser molt dura. Els batles expulsats varen ser Joan Simonet (Alaró), Tomeu Cifre (Pollença) i Montserrat Galmés (Vilafranca), que a les hores decidiren crear pel seu compte partits independents, d’àmbit local, i que entre altres coses va imposibilitar de que el PP no pogués conformar candidatura o si ho va fer, com és el cas de Pollença, el resultat va ser pobre.

Els populars manifesten que volen diferenciar una imputació per una qüestió administrativa, amb els casos de corrupció

La nova direcció del PP a Balears, presidit pel recent elegit Biel Company, ja està fent feina per intentar recuperar a aquests batles que van ser expulsats del PP durant l’etapa de Bauzá. Els populars manifesten que volen diferenciar una imputació per una qüestió administrativa, com és el cas d’un veïnat que denuncia a un batle pel mal estat d’un carrer o infraestructura pública, amb els casos de corrupció. Abans del darrer Congrés regional del partit conservador, es mantingueren els primers contactes amb els tres ‘defenestrats’.

Cal recordar que la veritable oposició interna que va tenir José Ramón Bauzá li va venir de la part forana i tots recorden aquelles reunions de conspiració que organitzaven els primers edils en diferents municipis vaticinant el daltabaix electoral que després es va confirmar en 2015. En algunes d’elles fins i tot va comandar la revolta l’exbatle de Palma i enemic públic número 1 de Bauzá, Mateu Isern. Joan Simonet, Bartomeu Cifre i Monserrat Galmés són molt considerats entre el col·lectiu de batles dels populars. La intenció del nou PP és recuperar totes les essències del regionalisme, considerant la importància, la necessitat i el pes de molts de pobles de cara a les properes eleccions del 2019.

Són tendència