Connect with us

Actualitat

El Pla, Migjorn i Llevant disposaran d’una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Finançant amb fons de l’ Impost de Turisme Sostenible (l’ITS)

Les conselleries de Turisme i d’Energia i Mobilitat han presentat aquest dilluns el projecte de mobilitat sostenible finançant amb fons de l’ Impost de Turisme Sostenible (l’ITS) que permetrà destinar 10 milions d’euros a la instal·lació de punts de recàrrega ràpida a totes les Illes per tenir una infraestructura que doni garanties a la mobilitat elèctrica.

La previsió és que amb aquest concurs es puguin instal·lar entre 250 i 500 punts de recàrrega ràpids, que se sumarien als prop de 300 (la majoria semi-ràpids) que hi ha actualment.

Les bases del concurs sortiran ara a exposició pública i el setembre es formalitzarà la convocatòria, amb l’objectiu de materialitzar les adjudicacions a principi del 2019 es pugui iniciar la instal·lació dels punts.

El projecte es divideix en dues línies de subvenció per a la instal·lació de punts de recàrrega ràpids:

-una línia de 6 milions d’euros als qui podran optar empreses per cobrir distints lots de punts de recàrrega repartits a totes les Illes. S’han d’executar en els pròxims 5 anys i el mínim a cobrir són 100 punts, tot i que es confia en el fet que , amb les ofertes es millori substancialment aquesta xifra.

-una segona línia 4 milions d’euros als quals podran optar administracions i empreses per a instal·lacions individuals, però sempre d’ús públic. El termini d’execució és de dos anys.

Per a la primera línia del concurs, es divideixen les illes en lots, de manera que queda garantida una xarxa de punts de recàrrega ben distribuïda per totes les illes.

Hi haurà 8 lots: Palma, comarca de Tramuntana de Mallorca, comarca de Raiguer, Comarca del Pla, comarques de Migjorn i Llevant, Menorca, Eivissa i, finalment, Formentera.

En cada lot es fixa un mínim de punts de recàrrega a instal·lar r, que naturalment les ofertes poden superar.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència