Connect with us

Oci i Cultura

Moció perquè les nines puguin formar part de les danses dels Indis i dels Moretons de Manacor

Més – Esquerra proposa que l’Ajuntament faci tot el que estigui en les seves mans per fer efectiva la igualtat entre nins i nines

El Grup Municipal Més-Esquerra a l’Ajuntament de Manacor ha presentat perquè es debati al proper Ple ordinari, previst pel dilluns dia 9, una moció que proposa que l’equip de govern faci tot allò que pugui perquè les nines també puguin formar part de les danses dels Indis i dels Moretons.

En l’exposició de motius, la moció recorda que el Ple de maig de l’Ajuntament de Manacor va acordar per unanimitat que, a més de rebutjar la sentència de La Manada, no planyeria recursos materials, humans i polítics per tal de fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

Les danses dels Moretons i dels Indis són molt estimades a Manacor, hi han transcendit els límits de les barriades on es ballen i ja són sense cap dubte patrimoni de tot el municipi. Aquestes danses infantils però, encara avui, no han fet la passa d’incorporar les nines als seus balls. L’Ajuntament col·labora ben activament en la difusió d’aquest patrimoni immaterial, ja sigui en l’organització i patrocini de les festes del Convent i de Crist Rei com també en l’ensenyança de les danses cada any a centenars d’alumnes d’infantil a través de l’oferta educativa per a escolars.

Més – Esquerra proposa que l’Ajuntament de Manacor faci tot el que estigui en les seves mans per fer efectiva la igualtat entre nins i nines per accedir a ballar les danses dels Indis i dels Moretons.

Són tendència