Connect with us

Actualitat

Denuncien la impunitat dels vaixells que fondejen sobre la posidònia a Portocolom

Un vaixell de 26 metres d’eslora va passar més de 24 hores fondejat amb l’ancora i la cadena sobre la posidònia sense que les barques de vigilància actuessin

Així ho denuncia la plataforma Salvem Portocolom, que afirma que l’embarcació va estar entre dijous passat i el divendres fondejada damunt d’una prada de posidònia sense que la barca de vigilancia que té base en el port de Portocolom actués.

“Fa dies que observem que la barca de vigilància no treballa els capvespres. El dijous horabiaxa observam diverses embarcacions fondejades damunt de la prada. Impunement les barques passen la nit a la zona. Al matí del divendres, abans de les vuit, denunciam públicament la situació a través del nostre compte de Twitter, posant com a receptors del missatge a l’112, els Agents de Medi ambient i la Conselleria”, explica Salvem Portocolom en un comunicat.

La Plataforma considera que “resulta indignant que, tenint la Conselleria un servei de vigilància tant a prop, de nou hagin de ser persones voluntàries les que hagin de fer els avisos, actuar i difondre aquestes situacions. D’igual manera, és penós que una altra vegada haguem de ser nosaltres, amb els pocs mitjans dels quals disposam, els i les que hem d’obtenir les proves i posar la denúncia. Des de Salvem Portocolom exigim que s’assumeixin responsabilitats i que es posin més mitjans per a què això no torni a passar. No pot ser que aquesta es converteixi en la cançó de l’estiu”.

Finalment, recorden que aquest diumenge és 1r de juliol i que l’esperat decret de protecció de la posidònia encara no ha estat aprovat.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència