Connect with us

Comunitat

L’alcohol i el tabac estan més estesos entre les al·lotes

Segons l’enquesta d’ús de drogues a l’ensenyament secundari

L’enquesta (ESTUDES 2016-2017) sobre l’ús de les drogues a l’ensenyament secundari demostra que a les Illes Balears les substàncies més consumides continuen essent les més accessibles, és a dir, l’alcohol i el tabac, i que el consum d’ambdues està més estès entre les al·lotes que entre els al·lots. Així, el 78 % dels estudiants ha begut en el darrer any i el 36 % ha fumat. Per sexes, el 80 % de les al·lotes ha begut alcohol en el darrer any, davant un 75,9 % d’al·lots que ho ha fet; i un 40,7 % de les al·lotes ha fumat el darrer any, davant un 31,2 % dels al·lots.

Així ho ha donat a conèixer la Direcció General de Salut Pública i Participació amb motiu de la commemoració, demà, 26 de juny, del Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues.

L’enquesta també indica que els joves de les Illes continuen consumint les substàncies addictives més comunes, si bé l’ edat d’inici es retarda a 14 anys.

Quant a la pràctica del botellón, continua sent molt habitual, si bé les Illes Balears es troben sota la mitjana nacional (un 49,5 % hi ha participat en els darrers 12 mesos). Bars i discoteques són els llocs on més consumeixen begudes alcohòliques. El 31,7% dels enquestats beu a bars i el 25,9%, a discoteques.

Sí bé la Llei 11/2014, de 15 d’octubre, de comerç de les Illes Balears, prohibeix la venda a menors, els supermercats i les botigues de barri són els llocs on els joves entre 14 i 17 anys aconsegueixen per ells mateixos les begudes alcohòliques. El 57,9 % dels enquestats va indicar que compra l’alcohol en el supermercat i el 46,5 % ho fa a la botiga de barri.

Un 43,6 % va manifestar que s’havia engatat el darrer any.

L’evolució del consum de tabac té una tendència estable. Si bé un 36 % ha fumat en el darrer mes, només un 9,2 % ho fa cada dia.

Baixa el consum de cànnabis

Quant al cànnabis, el 28,3 % de les persones consultades n’ha consumit en el darrer any i el 20,1 % n’ha fumat en els darrers 30 dies, la qual cosa suposa una baixada en relació amb l’enquesta anterior. Així i tot, les Illes Balears continuen per sobre de la mitjana nacional.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència