Connect with us

Actualitat

El Govern projecta un tramvia de Palma a Llucmajor

El projecte estratègic de transport públic, a vuit anys vista, contempla també allargar la xarxa ferroviària de Manacor fins a Cala Millor, Artà i Cala Rajada

El Govern ha presentat aquest dimecres un pla de transport per als propers vuit anys (2019-2026) que contempla la construcció d’un tramvia que unirà el centre de Palma amb l’aeroport de Son Sant Joan i una nova línia ferroviària que enllaçarà la capital amb Llucmajor.

Aquestes són dos de les principals novetats d’un projecte obert a la participació dels sectors implicats que contempla un altre tramvia que discorreria de Palma fins a Santa Ponça, a més de la ja anunciada prolongació del Metro fins al ParcBit i l’hospital de Son Espases.

Així mateix, el projecte estratègic de transport públic contempla l’extensió de la xarxa ferroviària de Mallorca de Sa Pobla a Alcúdia i de Manacor fins a Cala Millor, Artà i Cala Rajada.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha subratllat que l’objectiu bàsic d’aquest pla “valent i ambiciós” és “descongestionar la xarxa viària” de les illes per no haver d’ampliar-la, facilitar alternatives eficients al transport privat i reduir la contaminació.

Són tendència