Connect with us

Comunitat

Investiguen un possible segon cas de ‘Balena blava’ a Mallorca

Autolesionar-se és un dels 50 reptes que han de superar els participants d’aquest macabre ‘joc’, l’últim és el suïcidi

El primer cas de ‘Balena blava’ a Mallorca va ser detectat en un col·legi de Palma. La directora d’un centre escolar va avisar el servei de delictes d’odi de la Policia Local. Sospitava que una alumna participava en aquest repte perquè s’havia fet talls en diverses parts del cos. Els policies locals van parlar amb el centre i la família i ara la Policia Nacional investigarà si efectivament la menor va prendre part en el repte de la ‘Balena blava’. Aquest dimarts s’ha sabut que també s’investiga un altre possible cas a les Illes.

Autolesionar-se és un dels 50 reptes que han de passar els participants d’aquest macabre ‘joc’, l’últim és el suïcidi. Reptes que els posen persones anònimes que contacten amb ells a través de les xarxes socials.

Algunes xarxes socials com Instagram ja demanen als qui cerquen paraules relacionades amb el repte si necessiten ajuda. Els aconsellen parlar amb amics o contactar amb entitats de prevenció dels suïcidis. Els adolescents són especialment vulnerables a aquests fenòmens. Els experts demanen als familiars que estiguin pendents de l’activitat diària dels joves amb els mòbils. En el cas de Balears, el Govern disposa d’un protocol per ajudar als centres escolars a detectar i intervenir en casos com els de la ‘Balena blava’.

Són tendència