Connect with us

Oci i Cultura

Santanyí reconeix la trajectòria cultural de l’escriptor Antoni Vidal Ferrando

Rebrà la Medalla d’Or de la Vila

Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, 1945) és una de les personalitats de cultura i la literatura en català més importants que ha tingut el municipi de Santanyí. És per això que la Comissió d’Honors i Distincions del Santanyí va proposar al setembre de 2017, atorgar a Vidal Ferrando la Medalla d’Or de la Vila; la màxima distinció que pot concedir el consistori. Entre les qualitats que la comissió ha destacat de l’escriptor hi ha: “la seva presència i influència vital i literària del municipi en la seva obra, així com la manera original i d’una altíssima qualitat literària amb la que a sabut retratar el món santanyiner. També l’ample reconeixement que han rebut les seves obres en forma de premis, a la qual s’hi ha de sumar la seva tasca com historiador i docent, i el compromís amb la llengua i la cultura”.

És per tot això, que a la sessió plenària que se celebrarà aquest divendres 15 de juny, s’aprovarà l’atorgament de la Medalla d’Or de la Vila de Santanyí a Antoni Vidal Ferrando. Amb tota probabilitat, l’acte d’entrega de la Medalla d’Or serà al novembre, al Teatre Principal de Santanyí.

L’acte d’entrega serà al novembre, al Teatre Principal de Santanyí

Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, 1945) és poeta i narrador. Mestre de professió, la seva obra poètica neix de la seva identitat illenca per construir un discurs sobre l’ésser humà contemporani. Com a poeta ha guanyat els premis Ausiàs March (1985), Ciutat de Palma (1985 u 1995), el Cavall Verd – Josep M. Llompart de la crítica (1993), i la Flor Natura dels Jocs Florals de Barcelona (1994), entre d’altres. Entre les seves publicacions de poesia, hi podem trobar Calvari (1992), El batec de les pedres (1995) i Cap de cantó (2004). Els darrers anys s’han publicat diverses antologies poètiques, com El jardí de les delícies (2005) i A cops de ferro i àlgebra (2005). Al febrer d’enguany es va publicar la seva darrera recopilació de poemes: Aigües desprotegides (2018). Com a narrador s’ha de recordar la seva trilogia sobre la Mallorca del segle XX, iniciada amb Les llunes i els calàpets (1994) i completada amb La mà del jardiner (1999), premi Sant Joan de novel·la, i L’illa dels dòlmens (2007), premi de la crítica Serra d’Or. També s’ha de destacar el seu dietari Amors i laberints (2010).

Actualment viu a Santanyí, on va tenir com a mestres els poetes Blai Bonet i Bernat Vidal i Tomàs, i a més és soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència