Connect with us

Societat

Empeltar ullastres per garantir la supervivència de la varietat de l’oliva mallorquina

El Consell Regulador de la DOP Oliva de Mallorca organitza el proper dissabte dia 16 de juny un curs sobre aquesta modalitat

El Consell Regulador de la DOP Oliva de Mallorca organitza el proper dissabte dia 16 de juny un curs d’empelt d’ullastre amb la varietat mallorquina, una sessió de caire pràctic que impartirà a Fornalutx l’expert olivicultor Tomeu Arbona.

La varietat mallorquina és una varietat autòctona d’olivera que resulta de la domesticació mitjançant l’empelt de l’ullastre (olivera silvestre) . Donada la seva singularitat actualment no és una varietat que es pugui adquirir als circuïts comercials convencionals, tals com els vivers, dificultant la creació d’olivars joves de mallorquina.

A resultes d’això, es pot afirmar que la major part de l’olivar de la varietat mallorquina a l’illa supera els 100 anys, un patrimoni d’enorme valor natural i paisatgístic que la DOP Oliva de Mallorca contribueix a preservar posant en valor els seus fruits.

Com a part d’aquesta tasca de conservació, i amb mires de garantir la pervivència de la varietat, amb activitats com aquest curs d’empelt el consell regulador vol promoure la creació de noves plantacions d’oliveres de la varietat mallorquina, no tant per augmentar el nombre d’arbres com per estar preparats davant escenaris hipotètics a on la supervivència de la varietat pogués estar amenaçada, tals com incendis, plagues o malalties, per exemple.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència