Connect with us

Actualitat

L’Ajuntament de Manacor vol adquirir nous terrenys a Son Peretó

La XIV campanya d’excavacions al jaciment corrobora que existia una plaça i descobreix noves tombes i habitacions

Durant catorze anys ininterromputs s’han desenvolupat dues campanyes d’excavació anuals, treballs de consolidació i d’adequació al jaciment de Son Peretó. Un fet que el converteix en “el jaciment de Mallorca on es realitzen més excavacions i en l’únic jaciment mallorquí de l’antiguitat tardana que compta amb un conjunt basilical i una necròpoli i que a més està museïtzat i adequat a les visites”, ha explicat la directora del Museu de Manacor i una de les directores de les excavacions, Magdalena Salas. Des de l’Ajuntament “som conscients de la importància de Son Peretó i sabem que Manacor compta amb una riquesa arqueològica enorme, per això apostam per mantenir les campanyes arqueològiques any rere any, cada excavació és una oportunitat de fer valdre aquest patrimoni i d’oferir nous atractius a tots els que ens visiten”, ha explicat la batlessa de Manacor i responsable de les àrees municipals de Patrimoni i Educació, Catalina Riera.

Durant la visita als resultats de la campanya arqueològica des de l’Ajuntament de Manacor han informat que “volem engrandir el recinte públic de Son Peretó i per això des de l’Ajuntament impulsam la compra de la parcel·la on sabem que hi ha restes arqueològiques”, ha explicat la batlessa.

El Consistori ha negociat l’adquisició d’una finca annexa, d’uns 15.000 m2, on els darrers estudis amb georadar, duits a terme per la Universitat nord-americana de Brown i la Universitat de Barcelona, indiquen que hi ha restes arqueològiques que podrien ser de gran valor

I és que des de l’Ajuntament s’ha negociat per adquirir una finca annexa, d’uns 15.000 m2, on els darrers estudis amb georadar, duits a terme per la Universitat nord-americana de Brown i la Universitat de Barcelona, indiquen que hi ha restes arqueològiques que podrien ser de gran valor. Per això “hem presentat el projecte a la convocatòria d’ajudes que ha obert el Consell de Mallorca per a l’adquisició de jaciments arqueològics”, ha explicat la directora del Museu, Magdalena Salas.

 La campanya d’enguany ha durat tres setmanes d’excavació al jaciment i una de restauració i laboratori.

L’Ajuntament de Manacor vol adquirir nous terrenys a Son Peretó
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *