Connect with us

Actualitat

Urdangarin té marge fins dilluns per ingressar a la presó

Jaume Matas, ha decidit evitar el tràmit de venir a Palma i, segons el seu advocat, s’ha presentat directament a la presó per complir la condemna

Urdangarin i Torres tenen cinc dies per entrar a presó. Ambdós condemnats han de comunicar a quina presó compliran condemna.

L’exduc de Palma pot tornar a Suïssa, on viu amb la seva família, perquè no li han retirat el passaport. Dilluns, això sí, s’ha de presentar voluntàriament a la presó que ell vulgui per començar a complir condemna. No se sap ara per ara a quina preferirà anar. Té marge fins dilluns per decidir-ho.

L’expresident del Govern Jaume Matas no s’ha deixat veure aquest matí per l’Audiència de Palma. Ha decidit evitar aquest tràmit i, segons el seu advocat, ha decidit presentar-se directament a la presó per complir la condemna. Ha triat la presó d’Aranjuez, al sud de Madrid. Ja ho va fer això quan va complir la seva primera condemna, de 9 mesos, per un altre cas de corrupció. En aquell cas va triar la presó de Segovia

Els condemnats encara poden presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional espanyol que podria suspendre l’execució de les penes, tot i que en condemnes superiors als cinc anys no ho sol fer. Finalment també poden demanar l’indult per evitar la presó.

Són tendència