Connect with us

Comunitat

El jutge Castro: “Fins on he pogut llegir, la sentència és correcta”

Un detall que li ha semblat curiós en la condemna és que s’ometi la paraula condemna en el cas d’Ana Maria Tejeiro -parella del condemnat Diego Torres- i la Infanta Cristina

Aquest dimarts hem conegut la condemna a cinc anys i deu mesos de presó a Iñaki Urdangarin pel cas Nóos. El jutge José Castro, que va ser durant cinc anys instructor del cas, ha declarat que “fins on he llegit de la sentència, he de dir que és correcta, tècnicament molt complexa. He de reconèixer que és un resultat jurídicament acceptable”. Respecte a l’entrada a la presó d’Urdangarin, Castro ha declarat que “no hi veig cap altra sortida. Li donaran un termini que pens que serà de 10 dies i en aquest termini és possible que demani al TC la suspensió de l’entrada a presó. Tenc dubtes que se li concedeixi”.

Un detall que li ha semblat curiós en la condemna és que s’ometi la paraula condemna en el cas d’Ana Maria Tejeiro -parella del condemnat Diego Torres- i la Infanta Cristina. “Que unes magistrades hagin oblidat la paraula ‘condemna’ no li veig cap sentit, perquè l’han condemnada sense dubte”.

Finalment, i respecte a la possibilitat que una irregularitat relacionada amb Rafael Balaguer, pèrit del cas Palma Arena, i el mateix jutge Castro pugui provocar que Iñaki Urdangarin no entri a la presó. Segons Balaguer, hauria treballat amb Castro abans que existís el cas. Si es demostrés, la instrucció quedaria anul·lada. El jutge Castro ho ha considerat improbable i ho ha atribuït a una confusió de Balaguer amb les dates, que quedarà fàcilment aclarida.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència