Connect with us

Actualitat

Urdangarin, a la presó

Ha estat condemnat finalment a 5 anys i deu mesos

El Suprem condemna Iñaki Urdangarin a 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Nóos. El tribunal ha rebaixat la pena cinc mesos perquè l’absol del delicte de falsedat documental. Ara la sentència ja és ferma. L’Audiència de Palma podria executar-la en qualsevol moment i això suposaria l’ingrés immediat a presó.

La Sala Penal ha condemnat Urdangarin per malversació, prevaricació, frau, dos delictes fiscals i tràfic d’influències. En canvi, l’absol del delicte de falsedat de documents públics perquè no el considera provat i, per això, la pena és una mica menor a la que va dictar l’Audiència de Palma.

El Suprem també manté que Cristina de Borbó es va beneficiar dels delictes comesos pel seu marit i per això haurà de tornar més de 136.000 euros, uns doblers que haurà de pagar Urdangarin. Pel que fa al seu soci, Diego Torres, està condemnat a 5 anys i 8 mesos de presó, i l’expresident del Govern Jaume Matas, a 3 anys i 8 mesos.

 Urdangarin, Diego Torres i Jaume Matas citats aquest dimecres a l’Audiència de Palma

Iñaki Urdangarin, Diego Torres i Jaume Matas han de tornar a l’Audiència de Palma aquest dimecres. El Tribunal els ha citat entre les 9 i les 14 hores. Hi han d’anar, és un requeriment personal. Els han de donar el manament de presó.

Són tendència