Connect with us

Actualitat

La zona ORA de Porto Cristo s’amplia amb 24 places més enmig del debat de la seva regulació

La proposta per a regular la zona ORA del municipi obre un debat al plenari sobre l’ordenança que ho regula

La proposta de la delegada i presidenta de l’empresa de Serveis del Municipi SA per modificar i regularitzar la zona ORA a Manacor i a Porto Cristo ha obert un debat de tots els grups que conformen el consistori manacorí.

Així, amb els vots del grup de Govern municipal, s’ha aprovat l’ampliació de la zona ORA amb 24 places més i s’han tornat a distribuir les places per tal d’ajustar-les a la realitat actual.

Però aquesta proposta ha despertat el debat entre els grups de l’oposició que dubten de l’objectiu d’aquesta mesura i consideren que és una proposta amb una única finalitat: la recaptació.

Carles Grimalt anunciava que considera l’ordenança ‘redactada amb malícia’ i Hinojosa i Capó coincidien en considerar molta casualitat que a l’haver eliminat zones que s’han fet peatonals ara s’augmentin les places. Així mateix, Grimalt proposava sense èxit que durant el migdia no s’haguès de pagar per aparcar en zona blava.

Davant les acusacions, el regidor d’AIPC, Joan Gomila ha estat l’encarregat de defensar aquesta mesura i l’ha considerada “potenciadora de la mobilitat”. El regidor de Porto Cristo considera vital oferir zones d’estacionament a zones on hi ha comerços, restaurants, bancs, i en definitiva la vida econòmica i turística del municipi. Gomila considera que així s’assegura que els vehicles vaguin rodant alhora que també es facilita l’accés a comerços.

Amb tot però, s’ha acordat una reunió per a debatre canvis en una ordenança que ha provocat controvèrsia.

Més-Esquerra concreta altres millores de la zona ORA amb una moció

I en aquest sentit també ha girat la moció presentada pel grup Més-Esquerra que ha demanat que aquesta zona millori les seves condicions pels residents; oferint la zona d’aparcament per a ciutadans amb targeta de resident a l’aparcament de la plaça de l’Aljub i ampliant ambé la zona d’aparcaments per a ciutadans amb targeta de resident a la zona ORA que pertany a Ports de les Illes Balears.

Unes millores pels residents, que tot i no suposar cap reducció econòmica, poden facilitar la seva mobilitat. La proposata ha estat aprovada per unanimitat.

 

Són tendència