Connect with us

Societat

Capdepera té nom de dona

Les ‘Dones de la llata’ i les ‘Dones de la Mar’, ja tenen el seu carrer en el municipi

El municipi de Capdepera és la seu de la campanya impulsada per la Direcció Insular d’Igualtat «Mallorca té nom de dona». Per aquest motiu, i per continuar treballant en les polítiques d’igualtat entre homes i dones, des de la regidoria de Benestar Social es va presentar a la consideració del ple el canvi de nom de dos carrers del municipi: Gómez Ulla a Capdepera, i Ramon Franco a Cala Rajada.

Gràcies al vot unànime s’ha fet efectiu el canvi per noms de dona, així Gómez Ulla passa a dir-se carrer Dones de la llata, i el carrer Ramon Franco passa a anomenar-se Dones de la mar. Amb aquest dos noms es vol fer un reconeixement a totes les dones gabellines que exerciren un paper molt important dins el municipi treballant l’obra de pauma o encarregant-se de les seves famílies quan els homes, marits, germans o pares, marxaven llargues temporades a la mar.

Mallorca té nom de dona

La campanya Mallorca té nom de dóna pretén donar a conèixer aquelles dones que per distints motius varen ser rellevants dins àrees que fins al moment havien estat relegades als homes.

Aquesta campanya durant aquest any vol donar a conèixer la figura de Dorothea bate (1878-1951), paleontòloga, zoòloga i ornitòloga anglesa que va descobrir el primer fòssil de Myotragus balearicus a una cova gabellina.

Capdepera té nom de dona
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *