Connect with us

Societat

L’OCU alerta dels plàstics trobats en productes d’origen marí com les gambes, els musclos o les cloïsses

Dos terços de les mostres de la sal també contenien microplàstics “provinents del medi ambient i no de l’envàs o del mètode d’obtenció”

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) alerta que ha trobat abundància de microplàstics en aliments d’origen marí. En concret en 69 dels 102 aliments analitzats, que representen el 68%. Han analitzat sal, mol·luscos i crustacis. Les mostres de sal, musclos, cloïsses, llagostins, llagosta i gambes contenien principalment microfibres i microfilms, segons ha explicat l’OCU en un comunicat.

En el cas de la sal, dos terços de les mostres contenien microplàstics “provinents del medi ambient i no de l’envàs o del mètode d’obtenció”, ja que “no hi ha diferències significatives entre els resultats de la sal envasada en plàstic, vidre o cartró, ni entre la processada industrialment i la processada manualment”. Tot i això, l’anomenada flor de sal, que cristal·litza en la superfície de les salines marines, sí que ha resultat ser més rica en microplàstics.

L’OCU crida l’atenció sobre el possible problema de salut pública que pot comportar la presència de microplàstics i nanoplàstics als aliments.

Són tendència