Connect with us

agenda

‘Cocktail’, del surrealista Karl Valentin, al Teatre de Manacor

Interpretada per la companyia Estepa Teatre, que han format els membres de l’aula de teatre de l’associació pro salut mental Estel de Llevant

La companyia Estepa Teatre, que han format els membres de l’aula de teatre de l’associació pro salut mental Estel de Llevant, faran pujar dotze textos teatrals de l’escriptor, còmic i home de cabaret alemany, Karl Valentin. Un home que va dedicar-se a fer riure a la població alemanya en els cafès de Munich durant el període d’entreguerres. Cocktail s’estrenarà i es podrà veure divendres dia 15 de juny a les 12 h i a les 20 h al Teatre de Manacor.

Estepa Teatre, amb la direcció de les actrius Lluqui Herrero i Bàrbara Nicolau, recupera un grapat de peces curtes del còmic que amb el títol de ‘Cócktail’, proposa teatre surrealista i basat en l’absurd. A més, aquesta proposta suposa tota una oportunitat per conèixer el treball de Karl Valentin i el dels dotze actors amateur.

“Les obres de Karl Valentin solen treballar-se molt en les escoles de teatre perquè són breus, molt absurdes, molt divertides i deixen una gran llibertat a la interpretació. És possible imaginar tot un món a partir de qualsevol dels personatges, el que importa més en ells és el llenguatge i és el llenguatge el que hem volgut treballar amb els usuaris d’Estel de Llevant”, explica Bàrbara Nicolau, que va formar a l’Institut del Teatre de Barcelona, precisament interpretant algunes obres de l’autor.

S’estrenarà el divendres dia 15 de juny a les 12 i a les 20 hores

I és que el món del teatre, el cabaret, el de la comèdia i el cinema no serien el mateix sense Karl Valentin (Munic, 1882-1948). Alguns estudiosos l’anomenen el “Chaplin alemany”, perquè Karl Valentin va donar forma a la cultura i a la comèdia en el període que va començar després de la Primera Guerra Mundial a través de la difusió del Dadà i el Surrealisme.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com