Connect with us

Actualitat

Manacor posa en marxa “Jo NO vull bossa!”

Una campanya per reduir l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús

A partir de dia 1 de gener de l’any que ve els comerços no podran donar bosses de plàstic de franc als seus clients i a partir de dia 1 de gener del 2021 les típiques bosses de plàstic amb anses quedaran totalment prohibides. Així ho preveu el reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea 2015/720, un text legal que pretén acabar amb la problemàtica de la contaminació marina i perill per a la fauna que causen les bosses de plàstic. I és que, de mitjana, una bossa s’usa uns 10 minuts i tarda més de 150 anys a desintegrar-se a la natura.

Aquesta nova llei afecta les bosses de plàstic que es donen tant a botigues, serveis a domicili i venda en línia. I “per ajudar als empresaris i comerciants i també per conscienciar la ciutadania l’Ajuntament de Manacor inicia una campanya de sensibilització sobre la reducció en l’ús de les bosses de plàstic”, ha explicat el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pasqual.

Des de l’Ajuntament de Manacor “preparam bosses reutilitzables per oferir als comerços i als ciutadans i reforçar el missatge d’aquesta campanya i difondre encara més el missatge de la campanya en l’àmbit local”, ha declarat Maria Isabel Bauzà.

Per això “dia 15 de juny des de l’Ajuntament començarem a visitar comerços i els informarem de la futura prohibició de les bosses de plàstic i des d’ara mateix també volem informar els ciutadans perquè es familiaritzin amb la nova normativa, siguin conscients que les bosses de plàstic desapareixeran i que hem de començar a tornar a incorporar els senallons, els carros, les motxilles o les bosses de tela o de paper”, ha afegit la regidora de Comerç i Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà.

 Bosses reutilitzables

Des de l’Ajuntament de Manacor “preparam bosses reutilitzables per oferir als comerços i als ciutadans i reforçar el missatge d’aquesta campanya i difondre encara més el missatge de la campanya en l’àmbit local”, ha afegit Maria Isabel Bauzà. Així el pla d’actuació de la campanya preveu visites de sensibilització als establiments comercials i la distribució de cartelleria i díptics informatius. A més, es preveu el lliurament de bosses reutilitzables amb la imatge de la campanya per oferir una alternativa a l’ús de les de plàstic.

Des del departament de Medi Ambient han aclarit que les noves mesures legals per a la prohibició de bosses de plàstic d’un sol ús no afecten les bosses compostables ni les bosses de plàstic transparents i sense anses, les que s’utilitzen per motius higiènics a les carnisseries, peixateries o fruiteries.

Més de 100 mil milions de bosses s’utilitzen anualment a Europa i la majoria acaba a abocadors, incineradores o escampades en els ecosistemes, a més de danyar greument els ecosistemes marins.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència