Connect with us

Actualitat

Sant Llorenç bonifica a 52 entitats hoteleres per a la seva correcta gestió de la matèria orgànica

L’Ajuntament ha entregat 128.000 euros amb aquesta iniciativa que pretén incentivar la sostenibilitat del municipi

L’Ajuntament de Sant Llorenç ha fet entrega d’una bonificació total de més 128.000 euros als 52 hotels de la localitat -dels 59 adherits- que durant la temporada 2017 varen fer una correcta gestió de la seva matèria orgànica. En total s’han separat 2.849 tones de matèria orgànica.

Aquest programa pretén ser un incentiu per a que aquestes entitats, que generen un alt número de residus, tinguin més cura i potenciïn pràctiques ambientals més sostenibles.

En aquest sentit, enguany serà el darrer any que es donarà una bonificació per a separar matèria orgànica, i és que pel 2019 l’Ajuntament ha preparat una nova estratègia per tal que no només es separi l’orgànic sinó que es comenci a reciclar per seccions. D’aquesta manera, de cara a l’exercici 2019 els hotels hauran de separar el fems per seccions i es podran bonificar d’un descompte màxim del 15% del seu rebut de fems. Això suposa un augment a la bonificació actual que es paga a 45 euros per tona i suposa un descompte màxim d’un 7% del rebut. Qui faci menys rebuig tindrà un descompte més gran.

A l’acte d’aquest matí hi han participat el delegat de Medi Ambient, Mateu Fau i el delegat de Turisme, Nicolau Bordal, així com altres membres de l’Ajuntament. Des del consistori han volgut agrair l’esforç dels hotelers i han assenyalat que “és una aposta pel futur. Per un futur més sostenible i on els nostres visitants si sentin bé”; ha tancat Frau.

Són tendència