Connect with us

Oci i Cultura

Na Camel·la s’omple de color i alegria amb la desfilada de Carrosses i Comparses

  Un any més les carrosses i comparses i la XVI edició de la Jornada de Cuina de Manacor posen el punt final a dues setmanes de festes

Els manacorins i manacorins s’han acomiadat aquest cap de setmana de les Fires i Festes de primavera d’aquest any, i ho han fet, com cada any amb la desfilada de Carrosses i Comparses; que han omplert els carrers de color i fantasia.

Com ja va passar l’any passat, enguany també s’ha eliminat la típica classificació que cada any es donava a les diferents carrosses i comparses i el jurat ha optat per reconèixer la feina de tots els participants i  destacar allò més lloable de cada carrossa i cada comparsa i dedicar un premi personalitzat a cada una.

La banda de música i els gegants han obert la desfilada que han seguit centenars de ciutadans a l’avinguda d’Antoni Maura i han animat durat les dues voltes a tots els participants. En total sis carrosses i 9 comparses han desfilat al ritme de la música. Hippies, animals, bombers, astronautes i fins i tot els picapedra han voltat per Manacor aquest diumenge horabaixa.

Pares, fills i personal docent de totes les escoles del municipi han creat les comparses i carrosses que hi han participat.

XVI Jornada de Cuina de Manacor

Després de la desfilada de Carrosses i Comparses molts han estat els que s’han dirigit a la Plaça Ramon Llull per acabar la festa i la setmana de la millor manera possible; amb la panxa plena. Les millors propostes gastronòmiques s’han tornat a donar cita a aquesta jornada que enguany ha celebrat la seva setzena edició amb l’èxit que la caracteritza.

Aquest acte, a més de mostrar el potencial gastronòmic, també ha mostrat la part més solidària del poble, i ha dedicat els beneficis del quiosc de begudes i refrescos a l’associació Tip-Tap, que fa feina per millorar la qualitat de vida dels nins i nines afectats per alguna discapacitat.

Finca Càtering, ha ofert Raviolis de pasta brick amb mozzarella i fruites seques; el restaurant Bari  Crocants de pollastre marinat amb salsa de mango; les Pizzetes variades de Liorna; les Barquetes de Quely amb cachopo de vedella asturiana farcit de sobrassada casolana dels cuiners del Norte; les Brandades de bacallà fumat damunt torrades d’algues de la Factoria, les Galtes de vedella cruixent a baixa temperatura amb mayonesa de taronja de Somnis; i  els variats d’ensalada russa, pilotes, croquetes de pollastre i pop amb ceba de sa Clova han tret tot el potencial gastronòmic.

En l’apartat de dolços; les Broquetes de fraules amb xocolata i la Mousse de tres xocolates amb picada d’abella de Ca’n Florit i  el Cardenal de Ca’n Tòfol han acabat d’arrodonir el vespre. Els vins i els espumosos han anat a càrrec dels cellers Toni Gelabert, Pere Seda i Son Vell.

 

Són tendència