Connect with us

Actualitat

La bandera LGBTI ondejarà a l’Ajuntament de Manacor a favor de la igualtat

Dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia i Transfòbia

Després que l’any passat, concretament dia 17 de maig de 2016 el Parlament de les Illes Balears aprovés una llei  per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals e intersexuals i per erradicar la LGTBI fòbia; aquest pròxim 17 de maig de 2017 la bandera LGBTI o bandera de l’arc de sant Martí ondejarà a la balconada de l’edifici nou de l’Ajuntament manacorí.

L’objectiu d’aquesta llei és garantir i desenvolupar l’exercici dels drets d’aquest col·lectiu i evitar que es puguin produir situacions de discriminació o violència per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Per aquest mateix motiu, el plenari de l’Ajuntament de Manacor, en resposta a una moció presentada per Volem va aprovar ahir 8 de maig fer aquest reconeixement el dia 17, coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

Aquest dia es commemora l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la qual cosa va tenir lloc el 17 de maig de 1990.

La LGTBI fòbia per raons d’orientació sexual i identitat de gènere és una trista realitat que ha de ser eradicada mitjançant el compromís de totes i tots, per això, cal seguir treballant a favor de la igualtat i del respecte a la diversitat afectiva-sexual i de gènere, reafirmant un compromís actiu amb els drets d’aquest col·lectiu.

L’ajuntament de Manacor, tal com marca la llei, va aprovar continuar establint les condicions perquè les persones LGTBI puguin exercir els seus drets amb llibertat i igualtat sense cap tipus de discriminació; garantir la igualtat d’oportunitats en la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social; contribuir a la superació dels estereotips que afecten negativament la percepció social d’aquestes persones; i establir mesures concretes per aconseguir una societat més justa, lliure, basada en la igualtat de tracte i d’oportunitats de les persones LGTBI i on la diversitat sigui valorada positivament.

L’Ajuntament de Manacor va aprovar per unanimitat la proposta, inclosos tots els membres del grup del Partit Popular, i així, dia 17 veurem la bandera a l’edifici de l’Ajuntament en commemoració i reivindicació a la igualtat.

 

 

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència