Després de l’anunci d’ampliació de freqüències de neteja en algunes zones del municipi el plenari ha debatut si era una millora necessària, suficient i idònea
El plenari d’aquest dilluns 8 de maig era el dia de l’aprovació conjunta de tot el consistori de l’anunci del Govern d’augmentar freqüències de neteja al municipi. Especialment beneficiat d’aquesta mesura hi estava el centre manacorí. En un tema que a simple vista pareixia senzill s’ha arribat a una única conclusió de la qual hi han estat d’acord tots els grups; Manacor està brut.
Així ho ha resumit el portaveu de Més-Esquerra Miquel Oliver. Després d’assenyalar també que el problema de la neteja al municipi és l’empresa concessionària, que no compleix amb el contracte i a més “explota als seus treballadors”.
Des del grup d’esquerres també relacionen aquest augment de freqüències i per tant, de despesa que farà guanyar més doblers a una empresa “que no compleix”, a evitar una possible vaga com la que l’any passat en plena temporada estival va veure el municipi i les seves zones costaneres. “L’empresa fa un pols amb l’Ajuntament, i guanya”, ha matisat Oliver que també ha aprofitat per reclamar una municipalització del servei.
“El problema de la neteja al municipi és l’empresa concessionària, que no compleix amb el contracte i a més explota als seus treballadors”, segons va dir Miquel Oliver (Més-Esquerra)
Des del grup municipal socialista també comparteixen aquesta visió i creuen que l’empresa no està a l’altura i què no fa tot el que se li exigeix. Asseguren que volen millorar la neteja municipal però proposen altres alternatives que puguin ser comprovades, ja que insinuen l’empresa pot fugir de les seves responsabilitats i que d’aquest augment de freqüències i ningú de l’Ajuntament ho podria controlar. S’ha assenyalat que “s’ha optat per l’opció fàcil” i què no són precisament els carrers que tenen neteja diària on s’han de focalitzar aquestes mesures.
Per la seva part, el batle, Pedro Rosselló, impulsor de la mesura juntament amb el seu equip ha afirmat estar “sorprès” de la reacció de l’oposició, ja que assegura ho veu positiu pel municipi. A més, ha explicat que l’empresa no ha incomplert el contracte i per tant, “l’Ajuntament no pot exigir res més”.
Amb tot, i tot a l’oposició de tots els grups del plenari a excepció del grup que governa en coalició, PP, PI i AIPC, la mesura s’ha aprovat i les freqüències que es van anunciar s’ampliaran.
L’urbanisme de la discòrdia: Creument d’acusacions entre Bel Febrer i Núria Hinojosa

Un altre aspecte que ha animat el plenari de maig ha estat la disputa entre les regidores Núria Hinojosa (PSOE) i Bel Febrer (PI). Les dues han intercanviat idees de manera poc educada i s’han acusat una a l’altra “d’irresponsable” o de fer “autobombo” amb les seves mocions respectives. També de no tenir potestat en els temes presentats i s’han incitat “a fer feina de veres amb coses que puguin ser competents per aquest Ajuntament”; li ha exigit la portaveu socialista.
Les dues en relació a temes urbanístics i curiosament aprovades pels dos grups disputants. La de Febrer per tal de mantenir la parcel·la mínima de dues quarterades en sol rústic i la d’Hinojosa per adherir-se a un pla d’ajudes estatals per a poder ajudar a propietaris d’edificis vells a rehabilitar i regenerar-los. Els dos plans seran aprovats; l’Ajuntament demanarà les ajudes estatals, que està per veure si es concediran i el mínim urbanitzable seguirà sent de 14.000 m2 com fins ara.