Connect with us

Actualitat

Alumnes dels instituts de Felanitx i Manacor visiten les obres d’electrificació del tren

Serveis Ferroviaris de Mallorca ha impulsat aquestes visites guiades amb l’objectiu de donar a conèixer als estudiants de cicles formatius relacionats amb la matèria l’experiència i els detalls  d’aquesta obra

Alumnes dels instituts públics I.E.S Felanitx i I.E.S. Manacor han visitat aquest dimecres les obres d’electrificació del tram Enllaç-Manacor. Es tracta de 40 estudiants de formació professional  del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

Serveis Ferroviaris de Mallorca ha impulsat aquestes visites guiades amb l’objectiu de donar a conèixer als estudiants de cicles formatius relacionats amb la matèria l’experiència i els detalls  d’aquesta obra i destacar  els beneficis mediambientals del projecte com a conseqüència del canvi d’energia utilitzada, de les mesures d’estalvi energètic  i de la reducció dels efectes contaminants a l’ atmosfera.

La visita ha consistit en una explicació  detallada sobre la construcció i funcionament de  la subestació elèctrica de Petra i els seus voltants. Durant la mateixa,  els alumnes han pogut comprovar  in situ com els coneixements adquirits durant el curs tenen  repercussió i aplicació directe  en una obra i  la importància que tenen les diferents disciplines que formen part d’un projecte d’aqueta envergadura.

El projecte d’electrificació implica la instal·lació de tota la catenària en els trams que actualment no estan electrificats, així com la construcció de sis substacions de tracció, que seran las que subministraran la energia a la catenària. En total, es construiran quatre substacions en el tram Enllaç – Manacor  i dues en el tram Enllaç – sa Pobla. En els dos casos també es farà una estesa de fibra òptica per la transmissió de informació.

El projecte d’electrificació de la xarxa ferroviària té un cost global de 40 milions d’euros financats en diners autonòmics i de fons europeus FEDER.

Són tendència